Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΨωμιάδης: Θα ενισχύσουμε τον τουρισμό κρουαζιέρας προς την Θεσσαλονίκη
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Ψωμιάδης: Θα ενισχύσουμε τον τουρισμό κρουαζιέρας προς την Θεσσαλονίκη

«Η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή είναι για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης άμεση προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» τόνισε ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποδεχόμενος χτες 430 τουρίστες από το Ισραήλ…

«Η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή είναι για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης άμεση προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» τόνισε ο νομάρχης,<...>κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποδεχόμενος χτες 430 τουρίστες από το Ισραήλ οι οποίοι έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με το κρουαζιερόπλοιο «ΙΡΙΣ».

“Βρισκόμαστε”, υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, “σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μπορέσουμε σύντομα να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για την αύξηση των επισκέψεων με κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να ενημερώσουμε και να πείσουμε με επιχειρήματα όλες τις μεγάλες τουριστικές εταιρίες στη Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου που διοργανώνουν κρουαζιέρες, να εντάξουν στα προγράμματά τους και τη Θεσσαλονίκη».

Υποδεχόμενος τους τουρίστες από το Ισραήλ σε ειδική εκδήλωση μέσα στο κρουαζιερόπλοιο ο κ. Ψωμιάδης, ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Σας μεταφέρω το θερμό καλωσήρθατε όλων των φορέων της πόλης και ιδιαίτερα ως νομάρχης, όλων των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, στη μακραίωνη ιστορία της οποίας, όπως γνωρίζετε, συμβίωσαν αρμονικά με τους Έλληνες χιλιάδες εβραίοι. Ακόμη και σήμερα η Ισραηλιτική Κοινότητα αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της Θεσσαλονίκης με πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στο εμπόριο και τον πολιτισμό».

  • “Σας ευχαριστούμε”, κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης, “για την επίσκεψή σας στην πόλη-σύμβολο του πολυπολιτισμού στη Θεσσαλονίκη του Μέγα Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη. Σας εύχομαι καλή διαμονή”.

    Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, κ. Στέλιος Ζαφειρίου, ο Αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Μπενμαγιόρ, ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσαμασλής, ο εκπρόσωπος του Ο.Λ.Θ κ. Μιλτιάδης Αρβανιτίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Δημήτρης Μωυσιάδης, ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Πλοίαρχος Θ. Καλαφάτης, ο Υπολιμενάρχης κ. Τουμπέλης, ο διευθυντής του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θ. Γκουτάντζης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης κ. Β. Καμπάκης, ο πρόεδρος τουριστικών γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Δ. Μαντούσης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Φιλιππίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, της Ομοσπονδίας τουρισμού Βορείου Ελλάδος, και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μοιράστηκαν τοπικά προϊόντα.

  • Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
    Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

    28/03/2024
    27/03/2024
    26/03/2024
    22/03/2024
    21/03/2024
    20/03/2024