Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Royal Olympic Cruise: Σημαντική κερδοφορία στο εννιάμηνο του 2000

Θάνος Ξυδόπουλος - 01 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Σημαντική κερδοφορία παρουσίασε η εταιρία Royal Olympic Cruise Lines, ROC<.>, όσον αφορά το εννιάμηνο του οικονομικού έτους 2000<...>

.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση της εταιρίας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ), τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 4,3 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με ζημία 8,4 εκατ. δολαρίων που παρουσίαζε η εταιρία κατά την αντίστοιχη περίοδο του 1999, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των 12,8 εκατ. δολαρίων. Κατά την ίδια περίοδο τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 175 χιλιάδες δολάρια, σε σύγκριση με ζημία της τάξης των 7,6 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στη σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων συνέβαλε η συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων στα επίπεδα του 1999, παρά την κατακόρυφη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και την αύξηση του στόχου της εταιρίας με την ένταξη του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου Olympic Voyager καθώς και η αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999.

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω οικονομικές επιδόσεις της Royal Olympic είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της νέας διοίκησης, της νέας οργανωτικής δομής αλλά και της συνεχούς αναδιάρθρωσης που υφίσταται η εταιρία.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Στο μεταξύ η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι η ένταξη στο στόλο της του Olympic Explorer (αδελφού πλοίου του Olympic Voyager), η εισαγωγή νέων δρομολογίων, αλλά και το γεγονός ότι τα δρομολόγια της θα συμπεριληφθούν στα προγράμματα των μεγαλύτερων Ευρωπαίων Tour Operators, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών για το 2001.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top