Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς`Αρωμα και ήχοι της Ελλάδας στην Κορεάτικη πρωτεύουσα
Korean Travel Fair - EOT Ιαπωνίας και Ν. Κορέας

`Αρωμα και ήχοι της Ελλάδας στην Κορεάτικη πρωτεύουσα

Από τις 7 εώς και τις 10 Ιουνίου 2007, ημερομηνίες διεξαγωγής της KOTFA (Korean Travel Fair), η καρδιά της κορεατικής πρωτεύουσας ήχησε σε ρυθμούς ελληνικούς. 100.000 περίπου φίλοι της Ελλάδος […]

Από τις 7 εώς και τις 10 Ιουνίου 2007, ημερομηνίες διεξαγωγής της KOTFA (Korean Travel Fair), η καρδιά της κορεατικής πρωτεύουσας ήχησε σε ρυθμούς ελληνικούς. 100.000 περίπου φίλοι της Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν<...>το σύγχρονης αρχιτεκτονικής ελληνικό περίπτερο και να εξερευνήσουν τις αισθήσεις τους, παρακολουθώντας ζωντανές πανέμορφες εικόνες από όλες τις περιοχές της χώρας μας, μυρίζωντας τα αρώματα των γνωστότερων ελληνικών οίνων και δοκιμάζοντας εδέσματα της πλούσιας ελληνικής γαστρονομίας, υπό τους ήχους παραδοσιακών ελληνικών μελωδιών.

Σε συνέχεια πρωτοβουλίας του ΕΟΤ, ταξίδεψαν στη Σεούλ, τα τέσσερα μέλη του ανερχόμενου ελληνικού συγκροτήματος Palyrria, τα οποία ανέλαβαν με ποντιακούς και θρακιώτικους χορούς, διονυσιακό κρητικό πεντοζάλη αλλά και ηλεκτρονικούς ήχους του «σήμερα» να μεταφέρουν τους ακροατές στον μοναδικά ευφάνταστο ελληνικό μουσικό κόσμο.

Με καθημερινές συναυλίες στην κεντρική σκηνή της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής έκθεσης της Ν. Κορέας, η Palirrya «πλημμύρισε» το χώρο, με πρωτότυπους συνδυασμούς ήχων και φωτός, μετατρέποντας τη μυστηριακή ασιατική ατμόσφαιρα σε τοπίο γνήσιας ελληνικής ομορφιάς.

Ακόμη και εκείνοι, όμως, που δεν κατάφεραν να επισκεφθούν την έκθεση, είχαν την ευκαρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν σχετικά με τις εκδηλώσεις μέσα από τα κορεατικά Μ.Μ.Ε, καθώς το Γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας και Ν. Κορέας φρόντισε να παραυρεθούν στο ελληνικό περίπτερο δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων κορεατικών τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ν. Κορέα, η οποία έχει δικαιωματικά κερδίσει την θέση της 6ης οικονομικής δύναμης στον κόσμο (θεωρώντας στη μέτρηση την Ε.Ε. ως μονάδα) αποτελεί διεθνώς μια από τις ταχύτερα αναπτύσσομενες οικονομίες, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του 2006, 15.000.000 περίπου Κορεάτες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, ποσοστό που υπερβαίνει το 30% του συνολικού πληθυσμού της Ν. Κορέας (48.000.000).

Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την αγάπη των Κορεατών για την Ελλάδα αποτελούν τον κινητήριο γνώμονα των προσπαθειών ευρείας προβολής της χώρας που θα εντατικοποιηθούν τους μήνες που ακολουθούν, με την πρόσκληση στην Ελλάδα δεκάδων ταξιδιωτικών πρακτόρων αλλά και δημοσιογραφικών αποστολών που έχουν αποδεχθεί σχετικό αίτημα να πραγματοποιήσουν πολύωρα και πολυσέλιδα αφιερωμάτα στη χώρα μας.

Με σύνθημα το ‘Εξερευνήστε τις αισθήσεις σας’ σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και την ελληνική Πρεσβεία στη Σεούλ προγραμματίζουν, επίσης, μήνες ελληνικής γαστρονομίας στα 30 πιο φημισμένα εστιατόρια της κορεατικής πρωτεύουσας, σκοπεύοντας να «ανοίξουν την όρεξη» των Κορεατών, αλλά και να τονώσουν το ενδιαφέρον τους για να επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024