Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Επιστολή Ψωμιάδη προς Κεφαλογιάννη για την ακτοπλοΐα

Δώρα Σγάρτσου - 12 Ιούνιος 2007, 00:00

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία διακόπτεται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα τα Δωδεκάνησα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, έστειλε στον υπουργό<...>

Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, επιστολή με την οποία του ζητά μέριμνα για την επιδότηση των δρομολογίων προς τα νησιά του Αιγαίου και δη τα Δωδεκάνησα και ενίσχυση της από θαλάσσης συγκοινωνίας από και προς της Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε τα ακόλουθα στην επιστολή του:

“Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώσατε την επιδότηση των δρομολογίων, έστω και αν έπρεπε να χαρακτηρίσετε τη Θεσσαλονίκη «άγονη γραμμή» (!), επικροτήσαμε την απόφασή σας παρά τα προβλήματα των πλοίων (παλαιότητα, αργή ταχύτητα κ.λπ.) διότι εκτιμούμε ότι εκφράζει τη βούληση της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των συγκοινωνιακών ανισοτήτων μεταξύ κέντρου και περιφέρειας στο πλαίσιο της γενικότερης αναπτυξιακής λογικής. Τη θεωρήσαμε σαν μια αρχή για ακόμη καλύτερες μέρες. 

Δυστυχώς, η ενδεχόμενη παύση της επιδότησης θα αποτελέσει μείζον εμπόδιο στην γιγάντια προσπάθεια που καταβάλλει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με την ενεργό υποστήριξη τοπικών αρχόντων της Μακεδονίας για συγκοινωνιακή αποκατάσταση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδα καθώς και των νησιών μας. Αποκόπτει την περιοχή μας από προορισμούς που είναι τουριστικά κρίσιμοι για όλους και πλήττει το γόητρο, την οικονομία και την αξιοπρέπεια των πολιτών οι οποίοι νοιώθουν πλέον τρίτης κατηγορίας.

Επειδή υπάρχει ορατός κίνδυνος και αυτό το καλοκαίρι να μείνει η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή χωρίς δρομολόγια πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου, σας παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα, να μεριμνήσετε για την επιδότηση των δρομολογίων προς τα νησιά του Αιγαίου και δη τα Δωδεκάνησα, να ενισχύσετε την από θαλάσσης συγκοινωνία από και προς της Θεσσαλονίκη και, γενικότερα, να φροντίσετε για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ακτοπλοϊκών υπηρεσιών».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top