Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εισαγγελία Νάξου

Εντάλματα σύλληψης για το ναυάγιο του Sea Diamond

Δώρα Σγάρτσου - 14 Ιούνιος 2007, 00:00

Μια μόλις μέρα μετά την αποκαλυπτική απάντηση του Επίτροπου Περιβάλλοντος, κ. Σταύρου Δήμα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης, στην οποία τόνιζε ότι "οι ελληνικές αρχές δεν υπέβαλαν συγκεκριμένο αίτημα παροχής βοήθειας"...

Μια μόλις μέρα μετά την αποκαλυπτική απάντηση του Επίτροπου Περιβάλλοντος, κ. Σταύρου Δήμα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond<...>

στην Καλντέρα της Σαντορίνης, στην οποία τόνιζε ότι “οι ελληνικές αρχές δεν υπέβαλαν συγκεκριμένο αίτημα παροχής βοήθειας”, η Εισαγγελια Νάξου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πλοιάρχο, τον εκπρόσωπο της Louis Hellenic Cruises και μέλη του πληρώματος, καθώς δεν έχει ακόμη κατατεθεί σχέδιο απάντλησης των καυσίμων. Τα εντάλματα διαβιβάστηκαν στο Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο αναζητά τους υπεύθυνους.

Την άμεση κατάθεση του σχεδίου απάντλησης των καυσίμων ζήτησε για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο της Θήρας, ενώ κατάλογο με τις ρυπογόνες ουσίες του πλοίου και συνέχιση των υδροληψιών για την κατάσταση του νερού ζητούν οι τοπικές αρχές της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond εξακολουθεί να περιέχει πάνω από 400 τόνους καυσίμου, που πρέπει να εκκενωθούν άμεσα από το ναυάγιο. Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, “η Επιτροπή, μέσω του οικείου Κέντρου Παρακολούθησης και Πληροφόρησης (MIC), βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) για να παρακολουθεί την κατάσταση, ιδίως δε τις απειλές για το τοπικό θαλάσσιο οικοσύστημα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top