Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧτες το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο Προαστιακού Κόρινθος-Κιάτο
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Χτες το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο Προαστιακού Κόρινθος-Κιάτο

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού στο τμήμα της νέας – διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κόρινθος – Κιάτο πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με επιβάτη τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. […]

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού στο τμήμα της νέας – διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κόρινθος – Κιάτο πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με επιβάτη τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη. Στη νέα<...>γραμμή, συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων, υπάρχει δυνατότητα κίνησης των τρένων με ταχύτητες έως 200 χ.α.ω. Η γραμμή είναι περιφραγμένη σε όλο το μήκος της, δεν έχει καμία ισόπεδη διάβαση με εξαίρεση το Ζευγολατιό, όπου κατασκευάζεται ανισόπεδη διάβαση και θα παραδοθεί το επόμενο έτος. Λειτουργεί σύστημα αμφίδρομης σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση. Η γραμμή περιλαμβάνει 7 σιδηροδρομικές γέφυρες και 17 άνω και κάτω διαβάσεις.

Κατά το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε: «Για την Κυβέρνηση η περιφερειακή ανάπτυξη είναι έργα που υλοποιούνται, παραδίδονται και διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Προαστιακός, ένα βασικό έργο υποδομής, επεκτείνεται διαρκώς εξυπηρετώντας ολοένα και περισσότερες περιοχές. Διαθέτει πλέον 24 συρμούς, δηλαδή τους διπλάσιους σε σχέση με πριν από έξι μήνες. Αυξάνει συνεχώς το μεταφορικό του έργο με 122 δρομολόγια ημερησίως και παραπάνω από 20 χιλιάδες επιβάτες.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το τμήμα Κόρινθος – Κιάτο. Ο Προαστιακός αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών. Τις κάνει πιο ασφαλείς, γρήγορες, οικονομικές και κυρίως φιλικότερες προς το περιβάλλον. Η Κορινθία, ως αγαπημένος τουριστικός προορισμός, έρχεται ακόμη πιο κοντά στο κέντρο. Η διαδρομή Αθήνα – Κιάτο γίνεται σε περίπου μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά και από το νέο έτος, με την ολοκλήρωση των έργων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών θα διαρκεί περίπου μισή ώρα λιγότερο.

Στο Κιάτο θα γίνεται πλέον και η μετεπιβίβαση από και προς τους μετρικούς συρμούς για Πάτρα μειώνοντας τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα κατά τουλάχιστον 20 λεπτά. Συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμού του ελληνικού σιδηροδρόμου με μια σειρά μεγάλων έργων, κάνοντας σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση κυρίως της περιφέρειας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024