Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Δημιουργία 26 νέων υδατοδρομίων σε μικρά νησιά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούνιος 2007, 00:00

Στην υπογραφή κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη δημιουργία 26 νέων υδατοδιαδρόμων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προορισμών με υδροπλάνα σε 36, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, και Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τους για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών...

Στην υπογραφή κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη δημιουργία 26 νέων υδατοδιαδρόμων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προορισμών με υδροπλάνα σε 36, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι υπουργοί<...>

Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, και Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τους για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

Παράλληλα, το ΥΕΝ προωθεί τη δυνατότητα παροχής χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας με υδροπλάνα για τη δωρεάν μεταφορά των κατοίκων, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα δώσει προοπτική στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά που ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους.

Με τις προς υπογραφή υπουργικές αποφάσεις, υδατοδρόμια θα δημιουργηθούν σε `Αγιο Ευστράτιο, Ανάφη, Αντικύθηρα, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κουφονήσι, Λειψούς, Μαθράκη, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσσες, Σίκινο, Σχοινούσα, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά, σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 3333/05 (κεφ. Δ’ άρθρ.10).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με κοινές Υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών & Επικοινωνιών έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα υδατοδρόμια στους λιμένες Πατρών, Λαυρίου, Καλύμνου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Παξών, Ιθάκης, Ίου και Ιωαννίνων. Ήδη εκτελούνται δρομολόγια υδροπλάνων από την Πάτρα προς την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, καθώς και από το λιμένα Λαυρίου προς Κυκλάδες – Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα υδροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν πτήσεις και από – προς χερσαία αεροδρόμια, εγχείρημα που έχει στεφθεί με επιτυχία.

Ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες για την έγκριση υδατιοδρομίων στην περιοχή της Κρήτης, στη Σητεία, στον `Αγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στη Γαύδο.

Δύο νέες εταιρίες εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους να δρομολογήσουν υδροπλάνα από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική, στην περιοχή του Αγίου Όρους, στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το Λαύριο προς Πάτρα, Καλαμάτα και Γύθειο.

Επιδίωξη του ΥΕΝ είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για την ανάπτυξη δικτύου 30-40 υδροπλάνων, που θα καλύπτουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες όλης της νησιωτικής Ελλάδας. Σε συνδυασμό με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τη μελέτη για την ανάπτυξη εναλλακτικών συγκοινωνιακών μέσων, -όπως πλοίων μεγάλων ταχυτήτων που ίπτανται σε ύψος 10 μέτρων από τη θάλασσα- το ΥΕΝ σχεδιάζει να αναμορφώσει ριζικά τις συγκοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας και να τονώσει την τουριστική κίνηση, όχι μόνο των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, αλλά και της ενδοχώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top