Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ερώτηση Τριανταφυλλίδη για τη μεταφορά κατοικιδίων με αεροσκάφη

Δώρα Σγάρτσου - 20 Ιούνιος 2007, 00:00

Η μεταφορά κατοικίδιων εξασφαλίζεται από τον κανονισμό για τα δικαιώματα επιβατών, αναφέρει σε απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ερώτηση που είχε θέσει ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, κ. Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, στον<...>

αρμόδιο Επίτροπο Μεταφορών, κ. Ζακ Μπαρό “εάν σε κάποια μελλοντική αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με κατοικίδια”.

Ειδικότερα, ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι “στην απάντηση του ο κ. Μπαρό, εξ ονόματος της Επιτροπής, σημειώνει ότι στην πρόσφατη ανακοίνωσή της για τα δικαιώματα των επιβατών στις αερομεταφορές, η Επιτροπή έδωσε στους εθνικούς φορείς, αρμόδιους για την εφαρμογή του κανονισμού αριθ. 261/2004, σύμφωνα με το άρθρο 16, προθεσμία έξι μηνών για να εξασφαλίσουν, στη χώρα τους, την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού”.

Τονίζει, επίσης, ότι “ο κανονισμός δεν αφορά μόνον άτομα” και προσθέτει ότι “πρώτη προτεραιότητα της Επιτροπής, πριν επεκτείνει ενδεχομένως το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού, είναι να εξασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του από τις αεροπορικές εταιρίες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top