Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διατλαντικό σχέδιο δράσης Ε.Ε. και FAA για τη μείωση εκπομπών

Δώρα Σγάρτσου - 20 Ιούνιος 2007, 00:00

Μια νέα υπερατλαντική πρωτοβουλία για την μείωση των εκπομπών, που φέρει την ονομασία AIRE, ανακοίνωσαν χτες, παρουσία εκπροσώπων της αεροπορικής βιομηχανίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας...

Μια νέα υπερατλαντική πρωτοβουλία για την μείωση των εκπομπών, που φέρει την ονομασία AIRE, ανακοίνωσαν χτες, παρουσία εκπροσώπων της αεροπορικής βιομηχανίας, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα<...>

Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α., κ. Marion Blakey.

“Το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας εξαρτάται από την ικανότητα της στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσω καινοτομιών και ευελιξίας. Αυτή η πρωτοβουλία μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την εφαρμογή των τεχνολογιών, αλλά και οι εκπομπές να είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον” δήλωσε ο κ. Barrot.

“Μετά την μεγάλη επιτυχία, με την συμφωνία των Ανοιχτών Ουρανών, η πρωτοβουλία AIRE αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι Η.Π.Α. οφελούνται από την συνεργασία στον αεροπορικό τομέα. Και οι δύο θέλουμε έναν ανοιχτό ουρανό. αλλά όχι με εκπομπές αερίων” πρόσθεσε.

“Η Επιτροπή δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος, σχετικά με τον αεροπορικό τομέα. Η πρωτοβουλία AIRE αποτελεί ένα μόνο μέρος των τριών μέτρων για να καταστεί η αεροπορία πιο πράσινη” επεσήμανε ο κ. Barrot.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία AIRE (Atlantic Interoperability Initiative to Reduce Emissions) εντάσσεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Επιτροπής και της FAA για τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των υποδομών διαχείρισης της εναέριας κίνησης SESAR στην Ευρώπη και NEXTGEN στις Η.Π.Α.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top