Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνέδριο: Ο τουρισμός και ο πολιτισμός συναντώνται στην Ασία

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Δεκέμβριος 2000, 00:00

H Aσία είναι η γενέτειρα των πέντε κυριότερων θρησκειών όλου του κόσμου και γι' αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να γίνει εκεί το διεθνές συνέδριο<...> του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO<.>

) για τον πολιτιστικό τουρισμό.

Η κυβέρνηση της Cambodia φρόντισε ώστε το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Δεκεμβρίου να γίνει σε ένα από τα πιο γνωστά θρησκευτικά μνημεία, το Angkor Wat temple complex στο Siem Reap. Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μελέτες που έχουν γίνει πάνω στην διατήρηση, την υιοθέτηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που έχουν χώρες σαν την Αίγυπτο, το Περού, το Μεξικό, το Ιράν, την Ινδία και την Κίνα. Επίσης, θα συζητηθεί το πως μπορεί να "συναντήσει" αυτή η κληρονομιά τον μοντέρνο τουρισμό.

Το σημαντικότερο όμως που θα συζητηθεί είναι η ιστορία του ίδιου του Angkor Wat και το σε ποιόν βαθμό μπορεί ο τουρισμός να "συγκρουστεί" με έναν αρχιτεκτονικό θησαυρός όπως το Angkor Wat. Το αντικείμενο του συνεδρίου αφορά τους κανονισμούς και τους τρόπους προώθησης που θα βοηθήσουν τον πολιτιστικό τουρισμό να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της οικονομικής και της κοινωνικής ανόδου. Ο εκπρόσωπος του WTO στην Ασία και στον Ειρηνικό, κ. Xu Jing δήλωσε ότι: "Το Angkor Wat αντιπροσωπεύει το τυπικό ερωτηματικό επάνω στα υπέρ και τα κατά του τουρισμού. Εάν ένα μνημείο, μια πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να διατηρηθεί σωστά, τότε οι τουρίστες μπορεί να καταστρέψουν αυτό που ήρθαν να θαυμάσουν".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top