Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνημερωτική εκστρατεία της HELMEPA για τον καθαρισμό ακτών

Ενημερωτική εκστρατεία της HELMEPA για τον καθαρισμό ακτών

Το γνωστό σε όλους μας μήνυμα «Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» παραμένει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Με στόχο τη συνεχή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού η Ελληνική Ένωση Προστασίας ΘαλάσσιουΠεριβάλλοντος […]

Το γνωστό σε όλους μας μήνυμα «Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» παραμένει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Με στόχο τη συνεχή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου<...>Περιβάλλοντος (HELMEPA) πραγματοποιεί και φέτος ενημερωτική εκστρατεία, με την υποστήριξη της WIND.

Η φετινή εκστρατεία της HELMEPA έχει και πάλι ως σύμβολο τον γνωστό σε όλους μας Γλάρο, που έχοντας γίνει παππούς παραδίδει στα εγγόνια του τη σκυτάλη για την προστασία των θαλασσών και των ακτών μας, για να ζητήσει τη συμμετοχή όλων μας για την προστασία των θαλασσών και των ακτών της χώρας, καλλιεργώντας τη γνώση και την εθελοντική δέσμευση για ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα.

Αν γίνει συνείδηση σε όλους ότι για τα περισσότερα από τα απορρίμματα που ρίχνουμε στη θάλασσα χρειάζονται πολλά χρόνια ώστε να αποσυντεθούν όπως για παράδειγμα:

  • ένα πλαστικό μπουκάλι χρειάζεται 450 χρόνια,
  • μια πλαστική σακούλα χρειάζεται 10 έως 20 χρόνια,
  • ένα φίλτρο τσιγάρου χρειάζεται 1 έως 5 χρόνια,
  • ένα κουτί κονσέρβας χρειάζεται 50 χρόνια,
  • μια φλούδα πορτοκαλιού 2-5 εβδομάδες, ενώ
  • μια μόνο χαρτοπετσέτα χρειάζεται 2 έως 4 εβδομάδες,

τότε μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε υπεύθυνη και ενεργό στάση για την πρόληψη της ρύπανσης στις θάλασσες και τις ακτές.

Παράλληλα, η HELMEPA με τις επιμέρους δράσεις της εκφράζει την κοινή πρωτοβουλία των Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών να αναλάβουν εθελοντικά την υποχρέωση να εξαφανίσουν τη θαλάσσια ρύπανση που προέρχεται από τα πλοία και να ανυψώσουν το επίπεδο ασφάλειας σε αυτά, κινούμενοι με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.

H WIND για την ενίσχυση του έργου της HELMEPA έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και τη διανομή ενημερωτικού έντυπου, το οποίο θα διανεμηθεί ως ένθετο σε εφημερίδες καθώς επίσης και μέσω του δικτύου καταστημάτων της WIND, στα λιμάνια Ραφήνας και Πειραιά, στα πλοία της Blue Star Ferries και σε επιλεγμένα σημεία διανομής Τύπου. Έχουν επίσης προγραμματιστεί καταχωρήσεις στον Τύπο, τηλεοπτικό spot στα κανάλια της τηλεόρασης και αποστολή σχετικού ενημερωτικού MMS προς όλους τους συνδρομητές της WIND.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024