Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Η Παραλιακή Ζώνη θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής
Παρουσίαση σχεδίου στο δήμο Γλυφάδας

Πετραλιά: Η Παραλιακή Ζώνη θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής

Το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να δημιουργηθεί μία ενιαία παραθαλάσσια διαδρομή 42 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα καταλήγει στη Βάρκιζα, παρουσίασε χτες το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση του δήμου Γλυφάδας…

Το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να δημιουργηθεί μία ενιαία παραθαλάσσια διαδρομή 42 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα καταλήγει<...>στη Βάρκιζα, παρουσίασε χτες το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση του δήμου Γλυφάδας η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

“Τα 42 χιλιόμετρα, από το Μικρολίμανο ως τη Βάρκιζα θα γίνουν, μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμβολο μιας νέας και σύγχρονης Ελλάδας. Θα γίνουν η πιο διάσημη, η πιο όμορφη, η πιο εντυπωσιακή αστική παραλιακή διαδρομή στη Μεσόγειο και στον κόσμο.
`Ανθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα έρχονται στην πόλη μας για να περπατήσουν σ’ αυτή τη διαδρομή για να διασκεδάσουν, για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις. Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα”
. Ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πετραλιά, τονίζοντας πως το έργο αυτό θα αλλάξει την ποιότητα ζωής και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής.
“Η δημιουργία της Παραλιακής Ζώνης”, όπως είπε η υπουργός, “σηματοδοτεί μία κεντρική πολιτική επιλογή”. Και εξήγησε: “Τοποθετούμε την Αττική και συγκεκριμένα τους νότιους Δήμους της Αθήνας ψηλά στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Η Αττική συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της νησιωτικής και ηπειρωτικής περιοχής. Το Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτευούσης, είναι μια από τις ελάχιστες πρωτεύουσες στον κόσμο – και η μοναδική στην Ευρώπη – που ουσιαστικά είναι στραμμένη προς τη θάλασσα. Αυτό το φυσικό πλεονέκτημα δεν είχε ως σήμερα αξιοποιηθεί. Η αξιοποίησή του θα ανατρέψει μια εικόνα δεκαετιών και θα αποτελέσει την αφετηρία, για μια νέα Αττική. Η Παραλιακή Ζώνη θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής”.

Αυτή η νέα πραγματικότητα θα δώσει το σύνθημα για νέες επενδύσεις, για ενίσχυση της τουριστικής φυσιογνωμίας, για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Η τουριστική ανάπτυξη άλλωστε, όπως επεσήμανε και η κα Πετραλιά, δεν περιορίζεται στα ξενοδοχεία, αλλά επεκτείνεται στη διασκέδαση, στην αναψυχή, στην ψυχαγωγία.

Αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας είναι οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι να ρίξουμε το τείχος που χρόνια τώρα εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών της Αττικής στη θάλασσα. Αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να κάνουμε πράξη την Παραθαλάσσια Διαδρομή Περιπάτου και Ποδηλάτου από το Μικρολίμανο έως τη Βάρκιζα. Σήμερα, πραγματοποιούμε το αίτημα των φορέων, των πολιτών, για την «έξοδο» της Αττικής στη θάλασσα. Η πρόκληση είναι μπροστά μας” είπε καταλήγοντας η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημάρχων και των πολιτών των παραλιακών δήμων, προηγήθηκαν συναντήσεις της υπουργού με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, με τον δήμαρχο Μοσχάτου κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη και τον δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη. Των συναντήσεων αυτών ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση στο δήμο Π. Φαλήρου.

Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει ως στόχο την ανάδειξη της κάθε περιοχής ως πόλου έλξης για τους τουρίστες, αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους, καθώς επίσης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024