Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Μεγάλες οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Λήμνου
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Μεγάλες οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Λήμνου

Στην κεντρική αγορά της Μίρυνας περιηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της στη Λήμνο, συνοδεία του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννη Λέκα και της βουλευτού της Ν.Δ. του νομού Λέσβου, κας Χριστιάννας Καλογήρου

Στην κεντρική αγορά της Μίρυνας περιηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της στη Λήμνο, συνοδεία του γενικού γραμματέα<...>Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννη Λέκα και της βουλευτού της Ν.Δ. του νομού Λέσβου, κας Χριστιάννας Καλογήρου.

Κατά την επίσκεψη της στην κεντρική αγορά η κα Πετραλιά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι η Λήμνος παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, έχει μεγάλες δυνατότητες για να αναπτυχθούν πολλές μορφές τουρισμού και τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να εφαρμοστούν στη Λήμνο ειδικά πιλοτικά προγράμματα που θα αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες και θα ενισχύσουν την τουριστική ταυτότητα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ακόμα εκτίμησε ότι τα νησιά αυτά θα έχουν μια καλή τουριστική χρονιά, όπως και όλη η Ελλάδα, καθώς κατά τις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου οι αφίξεις τουριστών ήταν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 5%, όπως επίσης αυξημένο εμφανίζεται και το τουριστικό συνάλλαγμα.

Στη συνέχεια η υπουργός πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λήμνου, καθώς και με εκπροσώπους των φορέων του νησιού, όπου και συζήτησε θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της περιοχής.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο γ.γ. της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννης Λέκας, ο Νομάρχης Λέσβου, κ. Παύλος Βογιατζής, η βουλευτής της Ν.Δ. του νομού Λέσβου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Σάραγκας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ταξίαρχος Βασίλης Γατσάς και οι Δήμαρχοι Λήμνου κκ Ανδρέας Καλαιτζής, Κ. Αδαμίδης και Δ. Βουλγαράκης, η πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κα Στεφανιδάκη, η πρόεδρος Ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων κα Παρησού, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της περιοχής.

“Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική η συνεργασία που είχα με τους φορείς του τουρισμού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής. Θεωρώ ότι τα όσα ειπώθηκαν είναι υλοποιήσιμα. Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει νέο κύμα τουριστικής ανάπτυξης για όλο το νομό Λέσβου. Ειδικά για τη Λήμνο η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να αναδειχθούν η ιδιαιτερότητα τόσο της Λήμνου, όσο και του Αγ. Ευστρατίου, που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και την μεγάλη πολιτιστική ιστορία. Μπορούμε να αναπτύξουμε μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο πολιτιστικός, ο προσκυνηματικός, και φυσικά ο θαλάσσιος τουρισμός, καθώς υπάρχουν και ετοιμάζονται και νέα αγκυροβολιά. Πιστεύω ότι το νέο κύμα τουριστικής ανάπτυξης της Λήμνου είναι πολύ κοντά. Είναι ένα νησί που ήδη έχει ποιοτικό τουρισμό, έχει αεροδρόμιο, βρίσκεται σε εξέλιξη ο βιολογικός καθαρισμός, ετοιμάζονται τα δύο νέα μεγάλα λιμάνια και έχει ανεπτυγμένο και καλό οδικό δίκτυο”. Δήλωσε, μετά τη σύσκεψη, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Μετά από την συνάντηση με τους φορείς, η υπουργός το απόγευμα παρέθεσε ομιλία σε εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τουριστικοί οδηγοί της Λέσβου και της Λήμνου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο στηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας ανάδειξης αξιοποίησης και ενδυνάμωσης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024