Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στα σκαριά το Τεχνολογικό Πάρκο Θαλάσσιων επιστημών

Θάνος Ξυδόπουλος - 06 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Ξένοι επενδυτές από ΗΠΑ και Αυστραλία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (ΕΤΑ<.>)<...>

το οποίο αφορά στην αξιοποίηση έκτασης στην Βούλα για την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου θαλάσσιων επιστημών. Το εν λόγω πάρκο εντάσσεται στο Ολυμπιακό Τουριστικό πακέτο.

Στόχος της ΕΤΑ Α.Ε. είναι το επενδυτικό σχέδιο να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών από την ανάθεση του έργου και να βρίσκονται σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις του τεχνολογικού πάρκου έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η προβλεπόμενη επένδυση θα  φτάσει τα 15 δισ. δρχ.

Παράλληλα, εκτός από τις ξένες εταιρίες ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από την εισηγμένη στο ΧΑΑ "Σελόντα", σε συνεργασία με αμερικανική εταιρία.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι με την έγκαιρη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου αναμένονται σημαντικά οφέλη για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς θα έχουμε επιμήκυνση τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Εσωτερικού - εξωτερικού) ενώ θα ενισχυθεί ο Τουρισμός του Σαββατοκύριακου στην Αττική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top