Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαΣτα σκαριά το Τεχνολογικό Πάρκο Θαλάσσιων επιστημών

Στα σκαριά το Τεχνολογικό Πάρκο Θαλάσσιων επιστημών

Ξένοι επενδυτές από ΗΠΑ και Αυστραλία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (ΕΤΑ) το οποίο αφορά στην αξιοποίηση έκτασης στην Βούλα για την […]

Ξένοι επενδυτές από ΗΠΑ και Αυστραλία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (ΕΤΑ<.>)<...> το οποίο αφορά στην αξιοποίηση έκτασης στην Βούλα για την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου θαλάσσιων επιστημών. Το εν λόγω πάρκο εντάσσεται στο Ολυμπιακό Τουριστικό πακέτο.

Στόχος της ΕΤΑ Α.Ε. είναι το επενδυτικό σχέδιο να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών από την ανάθεση του έργου και να βρίσκονται σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις του τεχνολογικού πάρκου έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η προβλεπόμενη επένδυση θα φτάσει τα 15 δισ. δρχ.

Παράλληλα, εκτός από τις ξένες εταιρίες ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από την εισηγμένη στο ΧΑΑ "Σελόντα", σε συνεργασία με αμερικανική εταιρία.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι με την έγκαιρη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου αναμένονται σημαντικά οφέλη για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς θα έχουμε επιμήκυνση τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Εσωτερικού – εξωτερικού) ενώ θα ενισχυθεί ο Τουρισμός του Σαββατοκύριακου στην Αττική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024