Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έκθεση με έργα μαθητών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του ΔΑΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιούνιος 2007, 00:00

Μία διαφορετική Έκθεση με πρωτότυπα ζωγραφικά έργα, μακέτες και κατασκευές, όλα δημιουργίες μαθητών της Γ΄Γυμνασίου, φιλοξενεί από τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης<...>

στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία αίθουσα που ευγενικά παραχώρησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για την έκθεση των εργασιών των μαθητών.
Τα έργα δημιουργήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά στη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2006 – 2007 για να υποστηρίξουν τις εργασίες-μελέτες που έκαναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικολογική Μετακίνηση - Συνεισφορά στο Περιβάλλον». Στόχος της εκστρατείας είναι η τόνωση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την αλόγιστη χρήση των Μέσων Μεταφοράς, τη σωστή χρήση τους και τη μείωση ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επηρεάζουν την υγεία.
Διοργανωτής της Έκθεσης είναι το Ecocity, η Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Xαρακτήρα, που ασχολείται με το αστικό και περιαστικό περιβάλλον, ενώ όλο το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Μακέτες, ζωγραφιές, εντυπάκια, video και άλλες πρωτότυπες κατασκευές, όπως aανάμεσά τους και ένα ποδήλατο από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιούργησε η φαντασία των παιδιών για να περιγράψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις πόλεις και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μέσα από τα έργα τους επιθυμούν να δείξουν πως φαντάζονται τις πόλεις τους, χωρίς καυσαέρια και μποτιλιαρίσματα.

Τα έργα των μαθητών θα φιλοξενούνται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στο Κτίριο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου (Κτίριο Αεροσταθμού / επίπεδο αναχωρήσεων / είσοδος από την Πύλη 3). Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top