Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Vernicos Yachts: Σημαντικά κέρδη το τελευταίο εννιάμηνο

Θάνος Ξυδόπουλος - 07 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Εντυπωσιακά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του εννιαμήνου όσον αφορά στις ναυλώσεις και τα ενοποιημένα κέρδη της Βερνίκος<.> Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε<...>

.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από ναυλώσεις από 1/1/2000 έως 30/9/2000 διαμορφώθηκαν σε 743.920.594 δρχ. έναντι 346.446.211 δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του '99, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 114%.

Επίσης, τα καθαρά κέρδη του ενοποιημένου ισολογισμού για την περίοδο από 1/1/2000 έως 30/9/2000, διαμορφώθηκαν σε 711.316.539 δρχ. από 429.119.810 δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του '99, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 65,5%.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πρέπει να σημειώσουμε ότι, πρόσφατα, η εν λόγω εταιρία έχει μετατραπεί σε μία εταιρία συμμετοχών, με το διακριτικό τίτλο

Vernicos<.>

Yachts & Holdings, η οποία δραστηριοποιείται στον θαλάσσιο τουρισμό, την χρηματοοικονομική και επενδυτική δραστηριότητα, αλλά και τον τομέα των μεταφορών.

Ο Θαλάσσιος Τουρισμός αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα της Vernicos Yachts, η οποία περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα σκάφη, τις μαρίνες και τα ξενοδοχεία.

Στη χρηματοοικονομική και επενδυτική δραστηριότητα, υπάρχει μία μακροχρόνια παρουσία. Στον τομέα αυτό περιλαμβάνεται η ανώνυμη εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Verinvest A.E.E.X., η οποία αποτελεί την πρώτη επώνυμη επενδυτική εταιρία που συστάθηκε από εισηγμένη εταιρία, η οποία δεν ανήκει στον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο μετοχών των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε. Συμμετοχών, των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε. Συμμετοχών και της Marfin Momentum Α.Ε.Ε.Χ.

Ο τομέας των μεταφορών περιλαμβάνει δύο βασικούς τομείς, των αερομεταφορών και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων. Ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρία αγόρασε την ΚΑΛ Αεροπλοΐα Α.Ε., την οποία μετονόμασε σε Βερνίκος Αεροπλοΐα Α.Ε., με τον διακριτικό τίτλο Ver-Avia.

Στον τομέα των ποντοπόρων φορτηγών, ήδη, έχει ανακοινωθεί η συνεργασία με την Οικογένεια του κ. Δ. Γουρδομιχάλη, καθώς και συγκεκριμένα επενδυτικά βήματα, που περιλαμβάνουν και την κατ' ευθείαν αγορά μετοχών εταιρίας πλοιοκτησίας με την επωνυμία Free Holdings.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top