Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκλήρωση πρώτης φάσης διαγωνισμού για την επέκταση μετρό στον Πειραιά
ΥΠΕΧΩΔΕ

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης διαγωνισμού για την επέκταση μετρό στον Πειραιά

Ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό προς την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, με 7 νέους σταθμούς και […]

Ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επέκταση του μετρό προς την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, με 7 νέους σταθμούς και 8,2 χλμ. υπόγειας γραμμής. Οι υποψήφιοι, που θα κληθούν<...>να μελετήσουν και να υποβάλουν Οικονομική Προσφορά για το έργο, κατόπιν προεπιλογής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ είναι: ABAΞ J & P – FCC CONSTRUCCION, ΑΕΓΕΚ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO, ΑΚΤΩΡ – SIEMENS – VINCI, MHXANIKH, ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ – SC SOARES DA COSTA – ZAGOPE – CONSTRUTORA DO TAMEGA και ΤΕΡΝΑ – GHELLA.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει εντός του Φθινοπώρου καθώς o υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς, έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του Μητροπολίτη Πειραιά Σεβασμιότατου Σεραφείμ σχετικά με την όχληση του Γηροκομείου Πειραιά κατά τη φάση κατασκευής του έργου και μελετάται η τροποποίηση της τεχνικής λύσης του τερματικού Σταθμού της Γραμμής στην Ευαγγελίστρια.

Ο διαγωνισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2008 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις, προσφυγές, κ.λ.π. από τις διαγωνιζόμενες τεχνικές εταιρίες) και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή της περαιτέρω επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας.

Με την λειτουργία αυτής της επέκτασης, η Γραμμή 3 θα έχει συνολικό μήκος 50 χλμ., ξεκινώντας από τον Πειραιά και καταλήγοντας στο αεροδρόμιο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024