Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σταθερά αυξανόμενη η κίνηση στα διεθνή αεροδρόμια

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με το Airports Council International (ACI<.>), η κίνηση στα αεροδρόμια για τον μήνα Αύγουστο 2000 ήταν σταθερά αυξανόμενη<...>

.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα από 630 αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο, δείχνουν ότι η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά 4%, και των πτήσεων κατά 1%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 1999. Τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 6% και οι πτήσεις κατά 1%.

Τον Αύγουστο του 2000, η κίνηση των επιβατών στη Μέση Ανατολή αυξήθηκε κατά 6%, στην Ασία και στον Ειρηνικό κατά 5%, στην Ευρώπη κατά 6%, στην Αφρική κατά 4% και στη Βόρεια Αμερική κατά 3%.

Αντίθετα, στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική υπήρξε μείωση κατά 1%.

Το αεροδρόμιο Hartsfield της Ατλάντα εξακολουθεί να είναι το αεροδρόμιο που διακινεί τους περισσότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, με 7,1 εκατομμύρια επιβάτες. Το Chicago O' Hare, με 6,5 εκατ. επιβάτες, ξεπέρασε το αεροδρόμιο του Los Angeles το οποίο έχασε την δεύτερη θέση, για μόλις 6.000 επιβάτες. Το Madrid Barajas (+19%), το Phoenix Sky Harbor (+12%) και το Seoul (+10%) είναι τα αεροδρόμια που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση.

Η κίνηση των πτήσεων αυξήθηκε κατά 5% στην Αφρική, κατά 3% στην Ασία και στον Ειρηνικό, κατά 3% στην Ευρώπη, κατά 2% στην Μέση Ανατολή και κατά 1% στην Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική. Υπήρξε μείωση, αντίθετα, στις πτήσεις στην Βόρεια Αμερική, κατά 1%. Τα τρία αεροδρόμια με τις περισσότερες πτήσεις σημείωσαν 70.000 πτήσεις το καθένα με το αεροδρόμιο Chicago O' Hare να φθάνει στην κορυφή με 79.000 πτήσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top