Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εξαγορά της Thomas Cook από την C&N Touristic AG

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Δεκέμβριος 2000, 00:00

H γερμανική τουριστική εταιρία C&N<.> Touristic AG ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να ενδυναμώσει την θέση της στην Βρετανική αγορά αγοράζοντας<...> την βρετανική τουριστική εταιρία Thomas Cook<.>

Holdings Ltd, που έχει την βάση της στο Λονδίνο.

Η εξαγορά πρόκειται σύντομα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα διοικητικά συμβούλια της C&N και της Deutsche Lufthansa AG, που είναι ιδιοκτήτρια της C&N, έχουν εγκρίνει την εξαγορά. Ο C&N δέχθηκε να εξαγοράσει τις μετοχές του Thomas Cook που έχει η αμερικάνικη εταιρία Carlson Companies, όπως επίσης και το δικαίωμα επιλογής για αγορά και όλων των υπολοίπων μετοχών.

O Thomas Cook είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γκρουπ της Βρετανίας, μια χώρα η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης. Μετά την εξαγορά, η C&N θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό γκρουπ της Ευρώπης και το τρίτο του κόσμου, με ετήσιο κύκλο εργασιών περισσότερα από 15 εκατ. γερμανικά μάρκα. Ολόκληρο το γκρουπ θα διαθέτει 30 επωνυμίες tour operator, οι οποίοι θα μεταφέρουν περίπου 15 εκατ. τουρίστες το χρόνο. Επίσης, θα διαθέτει σχεδόν 3.800 τουριστικά γραφεία, ένα στόλο από περισσότερα από 70 αεροπλάνα και 27.000 υπαλλήλους.

Ο κ. Stefan Pichler γενικός διευθυντής του ομίλου C&N δήλωσε ότι ‘είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την συμφωνία αγοράς του Thomas Cook. Η εξαγορά αυτή θα μας βοηθήσει να ενδυναμώσουμε την θέση μας στην Βρετανική αγορά, πραγματοποιώντας ένα από τα κύρια στρατηγικά μας σχέδια. Μετά την Γερμανία, η Βρετανία είναι η χώρα δεύτερη χώρα σε τουριστικές μετακινήσεις, με αρκετή βέβαια διαφορά. Οι δύο χώρες μαζί δημιουργούν περίπου την μισή τουριστική κίνηση της Ευρώπης.’

Αναλύοντας τα οφέλη αυτής της συνεργασίας ο κ. Pichler ανέφερε ότι o Thomas Cook και η εταιρία C&N είναι το ‘ιδανικό ζευγάρι’ και από γεωγραφική άποψη αλλά και από στρατηγική σκοπιά. Η C&N έχει μεγάλη εμπειρία στην κλάδο των ναυλωμένων πτήσεων στην Ευρώπη, στην βιομηχανία του tour operating, και στο yield management. Ο Thomas Cook έχει μεγάλη εμπειρία στις λιανικές πωλήσεις τουριστικών πακέτων, ιδιαίτερα από το τηλέφωνο και το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως επίσης και το tour operating. Τα τελευταία χρόνια ο Thomas Cook έχει αναπτυχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη στην Βρετανική αγορά του tour operating, μέσω του JMC Holidays και του JMC Airlines.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top