Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕξαγορά της Thomas Cook από την C&N Touristic AG

Εξαγορά της Thomas Cook από την C&N Touristic AG

H γερμανική τουριστική εταιρία C&N Touristic AG ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να ενδυναμώσει την θέση της στην Βρετανική αγορά αγοράζοντας την βρετανική τουριστική εταιρία Thomas Cook Holdings Ltd, που έχει […]

H γερμανική τουριστική εταιρία C&N<.> Touristic AG ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να ενδυναμώσει την θέση της στην Βρετανική αγορά αγοράζοντας<...> την βρετανική τουριστική εταιρία Thomas Cook<.> Holdings Ltd, που έχει την βάση της στο Λονδίνο.

Η εξαγορά πρόκειται σύντομα να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα διοικητικά συμβούλια της C&N και της Deutsche Lufthansa AG, που είναι ιδιοκτήτρια της C&N, έχουν εγκρίνει την εξαγορά. Ο C&N δέχθηκε να εξαγοράσει τις μετοχές του Thomas Cook που έχει η αμερικάνικη εταιρία Carlson Companies, όπως επίσης και το δικαίωμα επιλογής για αγορά και όλων των υπολοίπων μετοχών.

O Thomas Cook είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γκρουπ της Βρετανίας, μια χώρα η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης. Μετά την εξαγορά, η C&N θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό γκρουπ της Ευρώπης και το τρίτο του κόσμου, με ετήσιο κύκλο εργασιών περισσότερα από 15 εκατ. γερμανικά μάρκα. Ολόκληρο το γκρουπ θα διαθέτει 30 επωνυμίες tour operator, οι οποίοι θα μεταφέρουν περίπου 15 εκατ. τουρίστες το χρόνο. Επίσης, θα διαθέτει σχεδόν 3.800 τουριστικά γραφεία, ένα στόλο από περισσότερα από 70 αεροπλάνα και 27.000 υπαλλήλους.

Ο κ. Stefan Pichler γενικός διευθυντής του ομίλου C&N δήλωσε ότι ‘είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την συμφωνία αγοράς του Thomas Cook. Η εξαγορά αυτή θα μας βοηθήσει να ενδυναμώσουμε την θέση μας στην Βρετανική αγορά, πραγματοποιώντας ένα από τα κύρια στρατηγικά μας σχέδια. Μετά την Γερμανία, η Βρετανία είναι η χώρα δεύτερη χώρα σε τουριστικές μετακινήσεις, με αρκετή βέβαια διαφορά. Οι δύο χώρες μαζί δημιουργούν περίπου την μισή τουριστική κίνηση της Ευρώπης.’

Αναλύοντας τα οφέλη αυτής της συνεργασίας ο κ. Pichler ανέφερε ότι o Thomas Cook και η εταιρία C&N είναι το ‘ιδανικό ζευγάρι’ και από γεωγραφική άποψη αλλά και από στρατηγική σκοπιά. Η C&N έχει μεγάλη εμπειρία στην κλάδο των ναυλωμένων πτήσεων στην Ευρώπη, στην βιομηχανία του tour operating, και στο yield management. Ο Thomas Cook έχει μεγάλη εμπειρία στις λιανικές πωλήσεις τουριστικών πακέτων, ιδιαίτερα από το τηλέφωνο και το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως επίσης και το tour operating. Τα τελευταία χρόνια ο Thomas Cook έχει αναπτυχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη στην Βρετανική αγορά του tour operating, μέσω του JMC Holidays και του JMC Airlines.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024