Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΟργανωτές ΣυνεδρίωνΣεμινάρια ελληνικής μεσογειακής κουζίνας στη Γερμανία
ΟΠΕ - DHW - Kerasma

Σεμινάρια ελληνικής μεσογειακής κουζίνας στη Γερμανία

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ (Hellenic Foreign Trade Board – HEPO), σε συνεργασία με το Γερμανο – ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο – DHW, το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων […]

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ (Hellenic Foreign Trade Board – HEPO), σε συνεργασία με το Γερμανο – ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο – DHW, το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας<...>της Ελλάδας στο Βερολίνο και την Ακαδημία της Γερμανικής Ένωσης Γαστρονόμων και Ξενοδόχων DEHOGA, διοργανώνει για πρώτη φορά σεμινάρια ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, στις 3 και 4 Ιουλίου 2007, στις πόλεις Ντόρτμουντ και Κολωνία της Γερμανίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Kerasma.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο ανά πόλη, σε 50 περίπου σεφ εστιατορίων υψηλού επιπέδου, ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα σε άριστα εξοπλισμένους χώρους, όπου 4 από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της ομάδας Kerasma θα παρουσιάσουν, μέσα από ελληνικές συνταγές Kerasma, τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, οίνων και ποτών, την ευρύτητα της χρήσης τους και την υψηλή αξία της ελληνικής μεσογειακής διατροφής,

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να μυηθούν οι σεφ στη φιλοσοφία του Kerasma, στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, σε συνδυασμό με την απλότητα και τη μαγεία της μεσογειακής διατροφής και να αναβαθμίσουν τα μενού τους με ελληνικές συνταγές, βασισμένες στα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα συνδυασμένα και παρουσιασμένα με μοντέρνο τρόπο. Εντάσσοντας τις νέες ελληνικές γαστρονομικές προτάσεις “Kerasma” στο μενού τους, τα εστιατόρια ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας της Γερμανίας θα μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την ανανεωμένη ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες υψηλές απαιτήσεις του γερμανικού κοινού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων, οίνων και ποτών στην πρώτη σε σημασία, για την Ελλάδα, αγορά της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή σηματοδοτεί την απαρχή μιας σημαντικής και ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΕ και του Γερμανο – ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, που πρόκειται να επισφραγιστεί σύντομα με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις όπως η συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, σε επιχειρηματικές αποστολές κ.λ.π. με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών επαφών, τη δικτύωση και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων, οίνων και ποτών, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία του ΟΠΕ με τον Γερμανο – ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, που ξεκινάει με μια τόσο σημαντική δράση, τα σεμινάρια ελληνικής μεσογειακής κουζίνας – Kerasma, για πρώτη φορά στη Γερμανία. Η αγορά – στόχος της Γερμανίας είναι από τις σημαντικότερες για την Ελλάδα στον χώρο των τροφίμων και ποτών. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα καταφέρουμε να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τις ελληνικές και τις γερμανικές επιχειρήσεις, και να προβάλλουμε ακόμα πιο πολύ τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Προσπαθούμε μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών συνταγών, μέσα από την εκπαίδευση των σεφ στα ελληνικά ομογενειακά εστιατόρια, μέσα από την επικοινωνία της πρωτοβουλίας Kerasma να παρουσιάσουμε τα ποιοτικά, υγιεινά ελληνικά προϊόντα και να αναβαθμίσουμε την εικόνα τους» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Παναγιώτης Δρόσος.

«Τα σεμινάρια που οργάνωσαν ο ΟΠΕ και ο Γερμανο – ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, με τη στήριξη της Ακαδημίας της Ένωσης Γαστρονόμων και Ξενοδόχων της Γερμανίας, πέραν από τον προφανή εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι μια από τις πολλές ευκαιρίες προβολής των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. H Γερμανία είναι έτοιμη να δεχτεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα εκλεκτά προϊόντα τους» σχολίασε με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο- ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, κ. Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

«Με τα σεμινάρια αυτά επιδιώκουμε να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία του Kerasma και της ανανεωμένης ελληνικής γαστρονομίας στους σεφ του εξωτερικού, οι οποίοι αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες μας στην προσπάθεια διάδοσης των ελληνικών τροφίμων, οίνων και ποτών και της υγιεινής διατροφής» δήλωσε τέλος ο κ. Μίλτος Καρούμπας, σεφ της ομάδας Kerasma και Πρόεδρος του Chefs’ Club.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024