Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Περισσότερα Ισλαμικά κράτη αποζητούν τον τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Όλο και πιο πολλές Μουσουλμανικές χώρες καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την αξία που έχει ο τουρισμός στην μακροχρόνια ανάπτυξή τους<...>

. Ανάμεσά τους είναι και κράτη πλούσια σε πρώτες ύλες, όπως πετρέλαιο, αλλά και κράτη με βαθιές θρησκευτικές ρίζες.

Τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λιβύη και η Αλγερία είναι από τα κράτη που έχουν ήδη ξεκινήσει να 'χρησιμοποιούν' τον τουρισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας τους. Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ενώσει αυτά τα κράτη για να ανοίξει τα σύνορά της στον διεθνή τουρισμό. Η κίνηση αυτή είχε την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (

WTO<.>

), κ. Francesco Frangialli που αναφέρθηκε σ' αυτό το θέμα στο '1o Ισλαμικό Συνέδριο των Υπουργών Τουρισμού', στο Isfahan, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ιράν.

O κ. Frangialli ανέφερε ότι "ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια βασική μορφή τουρισμού και ότι όλες οι χώρες που πήραν μέρος στο συνέδριο θέλουν να συμμετάσχουν σ' αυτή την 'τουριστική επανάσταση'." "Ο τουρισμός" πρόσθεσε "δεν έχει μόνο οικονομικό όφελος, αλλά παίρνει κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις".

Σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, ο πρόεδρος του Ιράν κ. Mohammed Khatami ανακοίνωσε ότι το συνέδριο είναι ένας τρόπος για να προωθηθούν οι τουριστικές σχέσεις μεταξύ των Ισλαμικών κρατών.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν από το συνέδριο, οι υπουργοί και οι σύνεδροι συμφώνησαν να σχηματίσουν μια προσωρινή Τουριστική Επιτροπή των κρατών που πήραν μέρος στο συνέδριο στο Ιsfahan. Περίπου σαράντα υπουργοί παραβρέθηκαν στις εργασίες των δύο ημερών. Το συνέδριο ήταν απλά η αρχή των γιορτών που θα ακολουθήσουν τον επόμενο χρόνο: με τίτλο "2001: Η Χρονιά να Επισκεφτείτε το Ιράν".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top