Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠερισσότερα Ισλαμικά κράτη αποζητούν τον τουρισμό

Περισσότερα Ισλαμικά κράτη αποζητούν τον τουρισμό

Όλο και πιο πολλές Μουσουλμανικές χώρες καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την αξία που έχει ο τουρισμός στην μακροχρόνια ανάπτυξή τους. Ανάμεσά τους είναι και κράτη πλούσια σε πρώτες ύλες, όπως πετρέλαιο, αλλά […]

Όλο και πιο πολλές Μουσουλμανικές χώρες καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την αξία που έχει ο τουρισμός στην μακροχρόνια ανάπτυξή τους<...>. Ανάμεσά τους είναι και κράτη πλούσια σε πρώτες ύλες, όπως πετρέλαιο, αλλά και κράτη με βαθιές θρησκευτικές ρίζες.

Τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λιβύη και η Αλγερία είναι από τα κράτη που έχουν ήδη ξεκινήσει να 'χρησιμοποιούν' τον τουρισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας τους. Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ενώσει αυτά τα κράτη για να ανοίξει τα σύνορά της στον διεθνή τουρισμό. Η κίνηση αυτή είχε την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO<.>), κ. Francesco Frangialli που αναφέρθηκε σ' αυτό το θέμα στο '1o Ισλαμικό Συνέδριο των Υπουργών Τουρισμού', στο Isfahan, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ιράν.

O κ. Frangialli ανέφερε ότι "ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια βασική μορφή τουρισμού και ότι όλες οι χώρες που πήραν μέρος στο συνέδριο θέλουν να συμμετάσχουν σ' αυτή την 'τουριστική επανάσταση'." "Ο τουρισμός" πρόσθεσε "δεν έχει μόνο οικονομικό όφελος, αλλά παίρνει κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις".

Σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, ο πρόεδρος του Ιράν κ. Mohammed Khatami ανακοίνωσε ότι το συνέδριο είναι ένας τρόπος για να προωθηθούν οι τουριστικές σχέσεις μεταξύ των Ισλαμικών κρατών.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν από το συνέδριο, οι υπουργοί και οι σύνεδροι συμφώνησαν να σχηματίσουν μια προσωρινή Τουριστική Επιτροπή των κρατών που πήραν μέρος στο συνέδριο στο Ιsfahan. Περίπου σαράντα υπουργοί παραβρέθηκαν στις εργασίες των δύο ημερών. Το συνέδριο ήταν απλά η αρχή των γιορτών που θα ακολουθήσουν τον επόμενο χρόνο: με τίτλο "2001: Η Χρονιά να Επισκεφτείτε το Ιράν".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024