Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενιαίο εισιτήριο για όλο το δίκτυο

Σιδηροδρομική συμμαχία για διασυνοριακά ταξίδια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούλιος 2007, 00:00

Τη δημιουργία της Ένωσης "Railteam" με στόχο την προσφορά διασυνοριακών ταξιδίων με τρένα υψηλών ταχυτήτων σε όλη την Δυτική Ευρώπη ανακοίνωσαν οι ευρωπαϊκές εταιρίες σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, SNCF, SNCB, NS Hispeed, OBB, SBB, Eurostar UK, Thalys, Lyria και Alleo...

Τη δημιουργία της Ένωσης “Railteam” με στόχο την προσφορά διασυνοριακών ταξιδίων με τρένα υψηλών ταχυτήτων σε όλη την Δυτική Ευρώπη ανακοίνωσαν οι ευρωπαϊκές εταιρίες σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, SNCF, SNCB, NS Hispeed, OBB,<...>

SBB, Eurostar UK, Thalys, Lyria και Alleo, σε μια προσπάθεια επανάκτησης του επιβατικού κοινού, που έχει στραφεί στις αερομεταφορές.

Το δίκτυο τρένων υψηλών ταχυτήτων εκτιμάται πως θα έχει τριπλασιαστεί μέχρι το 2020. Παρόλα αυτά όμως, πολλοί είναι οι διεθνείς ταξιδιώτες που δεν γνωρίζουν τα οφέλη χρήσης τους έναντι των άλλων μέσων μεταφοράς, όπως του αυτοκινήτου και του αεροπλάνου.

Προκειμένου οι ταξιδιώτες να επωφεληθούν άμεσα της σιδηροδρομικής αυτής συμμαχίας, πληροφορίες θα παρέχονται σε αρκετές γλώσσες τόσο στα τρένα, όσο και στους σταθμούς τους. Επίσης, θα εγκατασταθούν κέντρα πληροφόρησης της Railteam σε 5 κεντρικούς σταθμούς (Βρυξέλλες, Κολωνία, Λίλ, Φρανκφούρτη και Στουτγκάρδη), ενώ εντός των επόμενων μηνών κέντρα θα ανοίξουν στους σταθμούς του Παρισιού, του Λονδίνου. του Στρασβούργου και του `Αμστερνταμ.

Σημειώνεται πως για τα διασυνοριακά ταξίδια θα εκδίδεται ένα ενιαίο εισητήριο και σε περίπτωση απώλειας ενός τρένου, λόγω καθυστερημένης άφιξης του επιβάτη στο σταθμό, η Railteam του επιτρέπει την επιβίβαση στο επόμενο. Ειδικά οφέλη προβλέπονται ακόμη και για τους συχνούς επαγγελματίες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα τρένα υψηλών ταχυτήτων για τις μετακινήσεις τους μέσω του προγράμματος ‘train mile’, που θα ισχύει για όλο το δίκτυο.

Μέχρι το 2010, τα μέλη της Railteam εκτιμούν πως ο αριθμός επιβατών στο δίκτο της θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top