Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Louis: Μηδαμινές οι επιπτώσεις του ναυαγίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούλιος 2007, 00:00

Σε συνέχεια της μελέτης, που εκπονήθηκε από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε (Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών) και κατατέθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η Louis Hellenic Cruises, διαχειρίστρια εταιρία του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, επισημαίνει<...>

ότι σύμφωνα με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των μετρήσεων, οι μέχρι τώρα επιπτώσεις του ναυαγίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής είναι σχεδόν μηδαμινές.

Βάσει της μελέτης αυτής, που βασίστηκε σε σωρεία μετρήσεων και αναλύσεων από τους εξειδικευμένους επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα οφείλονται, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Louis, σε όλα τα ορθά μέτρα, που έχουν ληφθεί από την πρώτη κιόλας μέρα και τα οποία κρίνονται καθ’ όλα επιτυχή. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις ελήφθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το ναυάγιο, οπότε διέρρεαν ποσότητες πετρελαίου, γεγονός που προδιαγράφει ότι οι μετρήσεις που θα γίνουν στο μέλλον, δεδομένου ότι η διαρροή έχει πλέον περιοριστεί αισθητά, θα είναι ακόμη καλύτερες.

Η Louis Hellenic Cruises θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον και σχολαστικότητα να συμβάλει τόσο στις διαδικασίες απορρύπανσης, όσο και στους ελέγχους της θαλάσσιας περιοχής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top