Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΜετωπική σύγκρουση συρμών Προαστιακού και ΟΣΕ
Ελαφρά τραυματισμένα 53 άτομα

Μετωπική σύγκρουση συρμών Προαστιακού και ΟΣΕ

Ανθρώπινο λάθος προκάλεσε πιθανότατα τη χτεσινή μετωπική σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με εμπορική αμαξοστοιχία στην περιοχή Τρεις Γέφυρες στα Σεπόλια, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό– ευτυχώς ελαφρά – 53 […]

Ανθρώπινο λάθος προκάλεσε πιθανότατα τη χτεσινή μετωπική σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με εμπορική αμαξοστοιχία στην περιοχή Τρεις Γέφυρες στα Σεπόλια, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό<...>– ευτυχώς ελαφρά – 53 ατόμων. Η τοπική εμπορική αμαξοστοιχία 54304 εκτελούσε τη διαδρομή Αγ. Ι. Ρέντη – Διυλιστήρια και το τρένο του Προαστιακού (αμαξοστοιχία 4003) το δρομολόγιο Νεραντζιώτισσα – Αθήνα – Πειραιά.

Οι τραυματισμένοι επιβάτες μεταφέρθηκαν άμεσα στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και Θριάσιο, ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ, καθότι οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν την ίδια στιγμή στην ίδια γραμμή, γεννώντας ερωτηματικά για τις δράσεις του σταθμάρχη. Από την σύγκρουση δεν προκλήθηκε εκτροχιασμός, ενώ κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια, τόσο του ΟΣΕ, όσο και του Προαστιακού.

Έκτακτα και αυστηρά μέτρα για τον Προαστιακό ζητά ο Παπουτσής

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, κ. Μιχάλη Λιάπη, με την οποία ζητεί έκτακτα και αυστηρά μέτρα για την κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου κατέθεσε χτες στη Βουλή ο κ. Χρήστος Παπουτσής, μέλος του Πολιτικού και του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επαναφέροντας το θέμα της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών από τις περιοχές του 3ου και του 4ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας.

«Ενώ παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την ακριβοπληρωμένη επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης σχετικά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν σοβαρότατες ελλείψεις στο σχεδιασμό της κυκλοφορίας και στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας στη λειτουργία των Σιδηροδρομικών Συγκοινωνιών. Τελικά, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι μόνο ότι λειτουργεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο». Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

ΚΚΕ: Το δυστύχημα στις γραμμές του ΟΣΕ ήταν θέμα χρόνου να συμβεί

“Το δυστύχημα στις γραμμές του ΟΣΕ ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Είναι η ώρα να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στους σιδηροδρόμους και να παρθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα αποτρέψουν στο άμεσο μέλλον να έχουμε ανάλογα περιστατικά”. Σχολίασε σε ανακοίνωση της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Σεπόλια.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ακόμα μια φορά ότι η πολιτική ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τον απαξιώνει, δημιουργεί μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές και τον εξοπλισμό του, δεν καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται σε μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα εξαντλητικά ωράρια στο υπάρχον προσωπικό είναι οι παράγοντες εκείνοι που αντικειμενικά διαμορφώνουν το έδαφος για να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τους επιβάτες και για τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν σύγχρονους αποκλειστικά δημόσιους σιδηρόδρομους, που με ασφάλεια και φτηνό εισιτήριο θα εξυπηρετούν στις μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024