Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑντίθετος ο Βαρβιτσιώτης στη συμφωνία μεταφοράς δεδομένων επιβατών

Αντίθετος ο Βαρβιτσιώτης στη συμφωνία μεταφοράς δεδομένων επιβατών

Την αντίθεση του, σχετικά με τη συμφωνία PNR μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων επιβατών στις υπερατλαντικές πτήσεις εξέφρασε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., κ. Ιωάννης […]

Την αντίθεση του, σχετικά με τη συμφωνία PNR μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων επιβατών στις υπερατλαντικές πτήσεις εξέφρασε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, με<...>αφορμή το ψήφισμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία.

Σχετικά δήλωσε: Είμαι αντίθετος με τη συμφωνία. Ανησυχώ για τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Είμαι αντίθετος στο γεγονός ότι τρίτες χώρες είναι δυνατόν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα και διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με τον ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο αποθήκευσής τους. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί κοινό μας στόχο. Θεωρώ όμως ότι τα μέτρα αυτά δεν πολεμούν την τρομοκρατία ούτε εγγυώνται την ασφάλεια. Αντίθετα θίγουν τα ατομικά δικαιώματα . Η νέα συμφωνία θα έπρεπε να είχε επιτύχει μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο έννομο συμφέρον για την ασφάλεια και στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024