Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

Παρουσίαση έκδοσης "Ιαματικές Πηγές της Αιτωλοακαρνανίας"

Δώρα Σγάρτσου - 17 Ιούλιος 2007, 00:00

Την απαρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σηματοδοτεί η έκδοση<...>

«Ιαματικές Πηγές της Αιτωλοακαρνανίας», όπως επισημαίνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Νομάρχης, κ. Θύμιος Ν. Σώκος.

Στόχος της είναι η ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών του Νομού σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών και την ωφελιμότητα στην υγεία. Η Αιτωλοακαρνανία τόνισε ο κ. Σώκος, είναι τόπος πλούσιος σε ιαματικές πηγές με νερά που έχουν ποικίλη φυσικοχημική σύσταση και ενδείκνυνται για εφαρμογή στη σύγχρονη φυσική λουτροθεραπεία”. Ο επισκέπτης μπορεί να υποβληθεί σε όλες τις μορφές λουτροθεραπείας, οι οποίες αναφέρονται στην πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση ενός αρκετά ικανοποιητικού αριθμού παθήσεων.

“Όπως διαπιστώνεται από την περιγραφή των ιαματικών λουτρών, η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι η καλύτερη” παραδέχεται ο Νομάρχης, αλλά η παρουσίαση τους εξηγεί “αναδεικνύει τόσο τις δυνατότητες των λουτροπηγών όσο και την ανάγκη επενδύσεων, ώστε η προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών να γίνει ποιοτικότερη”.

Πεποίθηση της Νομαρχιακής Αρχής είναι πως με σύμμαχο τον φυσικό πλούτο του νομού, τη συμμετοχή και τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών και τις ικανότητες των κατοίκων μπορεί η Αιτωλοακαρνανία να μετατραπεί σε ελκυστικό προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο ιαματικός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top