Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΠαρουσίαση έκδοσης “Ιαματικές Πηγές της Αιτωλοακαρνανίας”
Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

Παρουσίαση έκδοσης “Ιαματικές Πηγές της Αιτωλοακαρνανίας”

Την απαρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σηματοδοτεί η έκδοση«Ιαματικές Πηγές της Αιτωλοακαρνανίας», όπως επισημαίνει στον […]

Την απαρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σηματοδοτεί η έκδοση<...>«Ιαματικές Πηγές της Αιτωλοακαρνανίας», όπως επισημαίνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Νομάρχης, κ. Θύμιος Ν. Σώκος.

Στόχος της είναι η ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών του Νομού σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών και την ωφελιμότητα στην υγεία. Η Αιτωλοακαρνανία τόνισε ο κ. Σώκος, είναι τόπος πλούσιος σε ιαματικές πηγές με νερά που έχουν ποικίλη φυσικοχημική σύσταση και ενδείκνυνται για εφαρμογή στη σύγχρονη φυσική λουτροθεραπεία”. Ο επισκέπτης μπορεί να υποβληθεί σε όλες τις μορφές λουτροθεραπείας, οι οποίες αναφέρονται στην πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση ενός αρκετά ικανοποιητικού αριθμού παθήσεων.

“Όπως διαπιστώνεται από την περιγραφή των ιαματικών λουτρών, η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι η καλύτερη” παραδέχεται ο Νομάρχης, αλλά η παρουσίαση τους εξηγεί “αναδεικνύει τόσο τις δυνατότητες των λουτροπηγών όσο και την ανάγκη επενδύσεων, ώστε η προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών να γίνει ποιοτικότερη”.

Πεποίθηση της Νομαρχιακής Αρχής είναι πως με σύμμαχο τον φυσικό πλούτο του νομού, τη συμμετοχή και τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών και τις ικανότητες των κατοίκων μπορεί η Αιτωλοακαρνανία να μετατραπεί σε ελκυστικό προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο ιαματικός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024