Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕρωτηματικά για την αεροπορική τραγωδία στη Βραζιλία

Ερωτηματικά για την αεροπορική τραγωδία στη Βραζιλία

Ερωτηματικά για τις αιτίες πρόκλησης της αεροπορικής τραγωδίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας έχουν προκληθεί στην κοινή γνώμη, έπειτα από τον καταιγισμό πληροφοριών στα διεθνή ΜΜΕ. Πέρα από τις άσχημες […]

Ερωτηματικά για τις αιτίες πρόκλησης της αεροπορικής τραγωδίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας έχουν προκληθεί στην κοινή γνώμη, έπειτα από τον καταιγισμό πληροφοριών στα διεθνή ΜΜΕ. Πέρα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που<...>επιδείνωσαν την προσγείωση του αεροσκάφους της TAM airlines, αλλά και τις υποδομές του αεροδρομίου Congonhas, που θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για προγενέστερα προβλήματα λειτουργίας του αεροσκάφους.

Ειδικότερα, το αεροσκάφος κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Congonhas, είχε απενεργοποιημένο τον έναν από τους δύο κινητήρες πέδησης, γεγονός που όπως ισχυρίστηκε κατόπιν η αεροπορική εταιρία, οφείλεται στις ακολουθούμενες διαδικασίες συντήρησης του, αφού το πρόβλημα είχε εμφανιστεί τέσσερις μέρες πριν το μοιραίο συμβάν. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της TAM airlines, σύμφωνα με τους κανόνες συντήρησης της Airbus, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας, τα αεροσκάφη μπορούν να πετούν για δέκα ημέρες με αυτό το πρόβλημα. Όπως επεσήμανε, η μη λειτουργία ενός από τους κινητήρες πέδησης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων της Βραζιλίας, από την άλλη, τόνισε πως για να γίνει γνωστό αν το πρόβλημα αυτό συνέβαλε στο δυστύχημα πρέπει να εξακριβωθεί ποιά χρονική στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτός.

Βοήθεια προς τους συγγενείς θυμάτων το διάστημα που θα γίνονται οι διαδικασίες αναγνώρισης των νεκρών, με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και ευκολίες στη μεταφορά και τη διαμονή τους, προσφέρει η εταιρία TAM airlines.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Βραζιλίας και για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό σε διάστημα ενός έτους, έπειτα από την τραγωδία της 29ης Σεπτεμβρίου, με αεροσκάφος της εταιρίας χαμηλού κόστους Gol, που είχε συντριβεί στο κρατίδιο Μάτο Γκρόσο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, σκορπώντας το θάνατο σε 154 άτομα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024