Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΟΛΠ - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη κρουαζιέρας στη Μύκονο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιούλιος 2007, 00:00

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο, αφενός τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης σύγχρονου δορυφορικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Μυκόνου για εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, αφετέρου την επέκταση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας του ΟΛΠ με συνεπακόλουθη ανάπτυξη συνεργιών για την τεχνοοικονομική βελτιστοποίηση – οργάνωση – διοίκηση του σταθμού επΆ ωφελεία αμφοτέρων των συμβαλλομένων...

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο, αφενός τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης σύγχρονου δορυφορικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Μυκόνου για εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, αφετέρου την επέκταση της δραστηριότητας<...>

της κρουαζιέρας του ΟΛΠ με συνεπακόλουθη ανάπτυξη συνεργιών για την τεχνοοικονομική βελτιστοποίηση – οργάνωση – διοίκηση του σταθμού επ` ωφελεία αμφοτέρων των συμβαλλομένων και κατ` επέκταση του δημοσίου συμφέροντος και της εθνικής οικονομίας, υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος και δήμαρχος της νήσου κ. Δ. Βερώνης, από την πλευρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου. Σημειώνεται πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου διαχειρίζεται τη λειτουργία του λιμανιού ως φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης.

Στο μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπονται τα εξής:

  • Ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. επιθυμεί τη συνεργασία με το Λ.Τ. Μυκόνου για διεύρυνση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας με την ανάπτυξη κατάλληλων λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων σε λιμένες όπως αυτός της Μυκόνου, που αποτελούν προτιμώμενους προορισμούς των κρουαζιερόπλοιων.
  • Ότι η Μύκονος αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της νησιωτικής Ελλάδας και οι υφιστάμενες λιμενικές υποδομές δεν καλύπτουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένης οργανωτικής δομής και τεχνογνωσίας.
  • Ότι η ανάπτυξη στον Πειραιά κομβικού λιμένα κρουαζιέρας σε συνδυασμό με οργανωμένη και ομοιότυπη ανάπτυξη – οργάνωση ακτινικού δικτύου λιμενικών εγκαταστάσεων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας εξυπηρετεί τους καταστατικούς σκοπούς του ΟΛΠ Α.Ε.
  • Ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. διαθέτει τεχνογνωσία – οργάνωση και εμπειρία στη μελέτη – κατασκευή και εκμετάλλευση λιμενικών υποδομών μεγάλου μεγέθους.
  • Τις δυνατότητες που παρέχονται για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα (άρθρο 25 του Ν.2971/01) σε συνδυασμό με τους καταστατικούς σκοπούς και τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Α.Ε.

Προς εκπλήρωση των ανωτέρω, ο ΟΛΠ Α.Ε. αναλαμβάνει να διερευνήσει και να μελετήσει από τεχνικής και οικονομικής πλευράς τη δυνατότητα πραγματοποίησης του εν λόγω έργου κατά τρόπο, που να τεκμηριώνεται η βέλτιστη σχέση κόστους – ωφέλειας και αναλόγως του αποτελέσματος των μελετών να προχωρήσει στην υλοποίησή του που θα συμφωνηθούν αμοιβαία με την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης με ρύθμιση των επιμέρους θεμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top