Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιθεώρηση Κεφαλογιάννη στο επιβατικό λιμάνι Πειραιά
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Επιθεώρηση Κεφαλογιάννη στο επιβατικό λιμάνι Πειραιά

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥΕΝ καθηγητή κ. Ιωάννη Τζωάννο, το Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ κ. Γεώργιο Βλάχο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ηλία Σιωνίδη και άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε χτες το πρωί τον Κεντρικό Λιμένα του Πειραιά, προκειμένου να επιθεωρήσει…

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥΕΝ καθηγητή κ. Ιωάννη Τζωάννο, τον γενικό γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ κ. Γεώργιο Βλάχο, τον Αρχηγό<…>του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ηλία Σιωνίδη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε χτες το πρωί τον Κεντρικό Λιμένα του Πειραιά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ομαλή διακίνηση των επιβατών, ενόψει της κορύφωσης της καλοκαιρινής εξόδου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επισκέφτηκε το ιατρείο του πλοίου “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ”, όπου διαπίστωσε την άριστη οργάνωση του. Ο Υπουργός σε σχετικές του δηλώσεις μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: “Επισκέφθηκα σήμερα το άρτια εξοπλισμένο ιατρείο του ‘ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ’, συζήτησα και με τη γιατρό του πλοίου». «Αυτός ο θεσμός” συμπλήρωσε “θα εξυπηρετήσει φέτος το καλοκαίρι περισσότερους από 7,5 εκατ. Έλληνες πολίτες και ξένους επιβάτες. Είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που καθυστέρησε να εφαρμοστεί για 20 χρόνια και τώρα υλοποιείται με πληρότητα. Αξιοποιούμε την εμπειρία αυτού του χρόνου, που είναι χρόνος πρώτης εφαρμογής του νέου θεσμού για την βελτίωση του όλου συστήματος γιατί ο θεσμός αυτός, πρέπει να καλύπτει κατά τρόπο απόλυτο όλες τις ανάγκες. Με χαρά επίσης πληροφορήθηκα ότι σΆ αυτό το πλοίο, το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με συστήματα τηλεϊατρικής, που δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό”.

Αναφερόμενος στην κορύφωση της κίνησης των επιβατών του καλοκαιριού ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: “Όπως ξέρετε αυτές τις μέρες κορυφώνεται η έξοδος εκατομμυρίων επιβατών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν προς την νησιωτική Ελλάδα. Ήδη μέχρι σήμερα μόνο κατά τη θερινή περίοδο έχουν ταξιδέψει από τον λιμένα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου περισσότεροι από 4,5 εκατ. επιβάτες και ξένοι τουρίστες, έχουν διακινηθεί 500.000 αυτοκίνητα, 250.000 φορτηγά, εκατοντάδες χιλιάδες δίκυκλα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα διακινηθούν περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια επιβάτες. Ο λιμένας του Πειραιά και οι άλλοι λιμένες παρουσιάζουν μια άριστη εικόνα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι όλο το καλοκαίρι”.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Λ.Σ. που κάτω από δύσκολες συνθήκες εξυπηρετούν άριστα το επιβατικό κοινό, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΟΛΠ, τον κ. Αναστασόπουλο, τον κ. Σαμόλη, και τις διοικήσεις του Λαυρίου και της Ραφήνας που έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των επιβατών”.

Μιλώντας για τα έργα, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, που προγραμματίζονται να γίνουν στον επιβατικό σταθμό της ακτοπλοΐας του ΟΛΠ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είπε: “Προγραμματίζουμε ιδιαίτερα για το λιμένα του Πειραιά την ανάπλαση όλου του πετάλου της ακτοπλοΐας. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ που θα καταστήσει το λιμένα του Πειραιά ισάξιο των υπηρεσιών που παρέχουν τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια της χώρας. Ο λιμένας του Πειραιά θα γίνει αντάξιος του τουριστικού προϊόντος που θέλει να παρουσιάσει η χώρα μας διεθνώς, αλλά και του επιπέδου ζωής το οποίο η ελληνική πολιτεία οφείλει να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά, τις σύγχρονες κλιματιζόμενες αίθουσες αναμονής, τις συγκοινωνιακές υποδομές του ΟΛΠ εντός της ζώνης λιμένα, που περιλαμβάνουν λεωφορειακές γραμμές και ηλεκτρονικούς σηματοδότες, οι οποίοι ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για τις αφίξεις – αναχωρήσεις των λεωφορείων. Ολοκληρώνοντας της επίσκεψη του στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά ο κ. Κεφαλογιάννης, μετέβη στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα, όπου συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη συμβολή τους στην ασφαλή μετακίνηση των επιβατών, και την ομαλή λειτουργία του λιμανιού, ιδιαίτερα την περίοδο της μεγάλη αιχμής, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η ηγεσία του Λ.Σ. αναγνωρίζοντας την προσπάθεια, θα πράξει το καθήκον της απέναντι τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024