Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το Internet μελλοντικό πεδίο μαχών για τις ανταγωνιζόμενες αεροπορικές εταιρίες

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Ιούλιος 1999, 00:00

Οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές του Internet<.> θα είναι το κλειδί για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ των αεροπορικών εταιριών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας SITA<.>

όπου συμμετείχαν 150 από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου.
Ήδη το 85% των αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως έχει αρχίσει να υιοθετεί την ανοιχτή επικοινωνία που προσφέρει το Internet σύμφωνα με την έρευνα “Information Technology Trends, in the Airline Industry”.
Οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρίες έδωσαν το προφίλ των πλεονεκτημάτων που τους δίνουν οι τεχνολογίες του Internet. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων εταιριών πιστεύουν ότι τους προσφέρει το Internet το 34% των ερωτηθέντων, 29% μείωση του κόστους, 11% αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους προμηθευτές και συνεταίρους, τους, καθώς και 11% αποτελεσματικότερη επικοινωνία διεθνώς.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της SITA οι επιβάτες πρόκειται πολύ σύντομα θα επωφεληθούν από τις τεχνολογίες του Internet γιατί οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν προτεραιότητα στην υιοθέτηση συστημάτων για την εξυπηρέτηση τους όπως κρατήσεις, εισιτήρια, check-in και άλλα.
Τέλος, η έρευνα έδειξε ότι παρόλο που μόλις το 10% των πωλήσεων των εισιτηρίων προέρχεται από το Internet, οι αεροπορικές εταιρίες θεωρούν ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.
Η SITA είναι ο σημαντικότερος ίσως προμηθευτής αεροπορικών εταιριών σε εφαρμογές της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 680 εταιρίες μέλη μεταξύ των οποίων αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, εταιρίες cargo, συστήματα κρατήσεων και κυβερνητικούς οργανισμούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top