Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Απαράδεκτη η πρόταση κατά το ΠΑΣΟΚ

Λιάπης: Πρόωρο το θέμα διοδίων στις μεγάλες πόλεις

Δώρα Σγάρτσου - 06 Αύγουστος 2007, 00:00

“Εναντίον κάθε είδους περιορισμού” δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, σχολιάζοντας την πρόταση επιβολής διοδίων στις μεγάλες πόλεις, που περιλαμβάνεται<...>

στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιάπης, πρόκειται για μια πρόταση των συγκοινωνιολόγων, που δεν έχει τεθεί σε πολιτικό επίπεδο, ενώ τόνισε πως είναι “ακόμα πάρα πολύ πρόωρο να το συζητάμε αυτές τις μέρες”. “Όταν κατατίθεται ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό νομοσχέδιο”, πρόσθεσε, “πρέπει να έχει ένα ευρύ φάσμα απόψεων, ώστε να συμπεριλαμβάνει όλα τα μελλούμενα”.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Η πρόταση για αστικά διόδια είναι απολύτως απαράδεκτη

“Η κυβέρνηση δια των κ.κ. Σουφλιά και Λιάπη, άρχισε φανερά να προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή διοδίων στους εισερχόμενους με Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης. Η πρόταση για αστικά διόδια είναι απολύτως απαράδεκτη, όταν δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός σχεδιασμός της κυβέρνησης Καραμανλή για το κυκλοφοριακό, το οποίο επιδεινώνεται δραματικά ημέρα με την ημέρα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν είναι σε θέση ούτε να σχεδιάσει, ούτε να εφαρμόσει τις ήπιες πολιτικές αντιμετώπισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης, όπως είναι η ενίσχυση και επέκταση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η απρόσκοπτη χρήση των λεωφορειοδρόμων από τα λεωφορεία, η κατά προτεραιότητα κίνηση του ΤΡΑΜ, η ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων και των τρόλεϊ, η αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης, οι νέες θέσεις στάθμευσης με λογικές τιμές κ.λ.π.”. Δήλωσαν σχετικά, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος και ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Ντίνος Ρόβλιας αντίστοιχα.

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ.”, αναφέρεται στη κοινή δήλωση τους, “οδηγείται απευθείας στο σκληρό μέτρο των αστικών διοδίων εξαιτίας της ανεπάρκειάς της στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή ήπιας πολιτικής αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος. Έτσι, επειδή δεν λαμβάνουν τα μέτρα που οφείλουν να λάβουν, αναγκάζουν τον μέσο πολίτη να χρησιμοποιεί συνεχώς το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και τώρα ετοιμάζονται να του επιβάλουν και «κυκλοφοριακό χαράτσι».

Αντί να οριοθετηθούν και να προστατευθούν οι λεωφορειογραμμές, αντί να ανανεωθεί ο στόλος των μέσων μαζικής μεταφοράς, αντί να παταχθεί η παράνομη στάθμευση, αντί να έχουμε νέους χώρους στάθμευσης με λογικές τιμές, έχουμε επιβολή ενός κυκλοφοριακού χαρατσιού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top