Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραδόθηκε το κτίριο αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Αράξου στην ΥΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Αύγουστος 2007, 00:00

Στη δικαιοδοσία της Υ.Π.Α. είναι πλεόν το νέο κτίριο αναχώρήσεων στο αεροδρόμιο της Αράξου με την παράδοση του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος όπου είχε την ευκαιρία να<...>

επισκεφτεί και να επιθεωρήσει τα έργα που κατασκεύασε το ΥΠΕΧΩΔΕ δήλωσε σχετικά «Με σύμβαση που υπεγράφη το Μάρτιο του 2004, προϋπολογισμού 17 εκατ. €, το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατασκεύασε και παραδίδει σήμερα προς χρήση στην Υ.Π.Α. το νέο κτίριο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Αράξου, επιφάνειας 1477 τ.μ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα αναχωρήσεων που περιλαμβάνει επιπλέον και αίθουσα VIP γραφεία Υ.Π.Α. και αεροπορικών εταιρειών, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών κλπ».

Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ ανακατασκεύασαν τον κάθετο τροχιόδρομο μήκους 900 τ.μ., καθώς και νέο δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 150 x 110 τ.μ., τεχνικά έργα για την συλλογή και απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων και το μεγαλύτερο μέρος της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των κτιρίων.

«Με τη λειτουργία του νέου κτιρίου αναχωρήσεων καθίσταται δυνατή και η ανακατασκευή του κτιρίου αφίξεων το οποίο παρουσιάζει προβλήματα στατικής ανεπάρκειας. Εκτιμάται ότι η εργασίες ανέγερσης νέου κτιρίου αφίξεων, εμβαδού 810 τ.μ. θα ολοκληρωθούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008», κατέληξε ο Υφυπουργός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top