Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνανεώθηκε η άδεια λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών

Ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών

Έγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αφορά στη διαδικασία ανανέωσης αδείας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής ισχύει μόνο για […]

Έγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αφορά στη διαδικασία ανανέωσης αδείας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η άδεια λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής ισχύει μόνο για τις<...> εγκαταστάσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί και για 5 έτη από τη χορήγησή της, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές λειτουργούν και συντηρούνται καλώς.

Μετά την πάροδο της 5ετίας η άδεια θα ανανεώνεται κατόπιν εισήγησης της οικείας Δ/νσης Υγείας. Για την ανανέωση ως άδειας υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος στην υποβολή των απαραίτητων στοιχείων εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στα πλαίσια της 5ετίας.

Για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας τα αρμόδια όργανα και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους στα πλαίσια της αδειοδότησης, αλλά και σε κάθε χρονική στιγμή που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε περίπτωση ανανέωσης αδείας λειτουργίας μετά τη πάροδο της 5ετίας και εφόσον δεν προκύπτει μεταβολή στη μονάδα σε σχέση με τα τελευταία θεωρημένα σχεδιαγράμματα και την Τεχνική μελέτη που είχε υποβληθεί, δεν απαιτούνται η υποβολή θεωρημένων εκ νέου σχεδιαγραμμάτων.

Για το παραπάνω θέμα με πρωτοβουλία της ΠΟΞ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας σύσκεψη με στόχο την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών, τα οποία ανακύπτουν στη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών εντός κυρίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024