Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διβάνης: 'Δεν πιστεύουμε σε κορεσμούς'

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε κορεσμένες περιοχές της Αθήνας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Σπύρος Διβάνης ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι<...>

: "Είμαστε ανοιχτοί στην ελεύθερη αγορά και στη δημιουργία ξενοδοχειακών υποδομών χωρίς όμως ειδικές πολεοδομικές ρυθμίσεις. Δεν πιστεύουμε σε κορεσμούς. Αυτή την στιγμή η Πρωτεύουσα αντέχει μόνο στην δημιουργία 1.500 νέων δωματίων δηλαδή 3.000 κλίνες".

"Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία ειδική ρύθμιση για τα νέα ξενοδοχεία που θα δημιουργηθούν" τόνισε ο κ. Διβάνης αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την πρόσφατη άρση του κορεσμού στο νομό Αττικής. "Τους κορεσμούς τους έφτιαξε το ίδιο το κράτος όταν εγκατέλειψε την Αθήνα και τα ξενοδοχεία έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Ξεκινήσαμε λάθος και συνεχίζουμε λάθος. Αν χρειαστεί, μπορεί να μην έχουμε λεωφορεία να βγάλουμε στους δρόμους, αλλά έχουμε ξενοδοχεία που είναι απαραίτητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες" επεσήμανε ο πρόεδρος της

ΕΞΑ<.>

.

Σύμφωνα με τον κ. Διβάνη καμία μεγάλη εταιρία δεν πρόκειται να κάνει επενδύσεις στην Αθήνα όταν βλέπει τις υποδομές να προχωράνε τόσο αργά. Εκτός αν προχωρήσουν ξαφνικά τα έργα και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μεγαλώσει η 'πίτα'.

Ο κ. Διβάνης αναφέρθηκε επίσης και στον τρόπο που συμμετέχουμε ως χώρα στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και στην απαράδεκτη απουσία της 'Αθήνα 2004' Α.Ε. από την πρόσφατη WTM 2000 όπου όπως είπε "βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογούμαστε για λογαριασμό της".

Η Αθήνα πάντως προς το παρόν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "δεν νομίζω πως θα ανοίξει την 1η Μαρτίου, αλλά όποτε και να ανοίξει μέσα στο 2001 τα προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε λόγω της ελλιπούς πρόσβασης θα είναι πολύ σοβαρά".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top