Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιβάνης: ‘Δεν πιστεύουμε σε κορεσμούς’

Διβάνης: ‘Δεν πιστεύουμε σε κορεσμούς’

Αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε κορεσμένες περιοχές της Αθήνας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Σπύρος Διβάνης ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη […]

Αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε κορεσμένες περιοχές της Αθήνας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Σπύρος Διβάνης ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι<...>: "Είμαστε ανοιχτοί στην ελεύθερη αγορά και στη δημιουργία ξενοδοχειακών υποδομών χωρίς όμως ειδικές πολεοδομικές ρυθμίσεις. Δεν πιστεύουμε σε κορεσμούς. Αυτή την στιγμή η Πρωτεύουσα αντέχει μόνο στην δημιουργία 1.500 νέων δωματίων δηλαδή 3.000 κλίνες".

"Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία ειδική ρύθμιση για τα νέα ξενοδοχεία που θα δημιουργηθούν" τόνισε ο κ. Διβάνης αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την πρόσφατη άρση του κορεσμού στο νομό Αττικής. "Τους κορεσμούς τους έφτιαξε το ίδιο το κράτος όταν εγκατέλειψε την Αθήνα και τα ξενοδοχεία έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Ξεκινήσαμε λάθος και συνεχίζουμε λάθος. Αν χρειαστεί, μπορεί να μην έχουμε λεωφορεία να βγάλουμε στους δρόμους, αλλά έχουμε ξενοδοχεία που είναι απαραίτητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΞΑ<.>.

Σύμφωνα με τον κ. Διβάνη καμία μεγάλη εταιρία δεν πρόκειται να κάνει επενδύσεις στην Αθήνα όταν βλέπει τις υποδομές να προχωράνε τόσο αργά. Εκτός αν προχωρήσουν ξαφνικά τα έργα και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μεγαλώσει η 'πίτα'.

Ο κ. Διβάνης αναφέρθηκε επίσης και στον τρόπο που συμμετέχουμε ως χώρα στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και στην απαράδεκτη απουσία της 'Αθήνα 2004' Α.Ε. από την πρόσφατη WTM 2000 όπου όπως είπε "βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογούμαστε για λογαριασμό της".

Η Αθήνα πάντως προς το παρόν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "δεν νομίζω πως θα ανοίξει την 1η Μαρτίου, αλλά όποτε και να ανοίξει μέσα στο 2001 τα προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε λόγω της ελλιπούς πρόσβασης θα είναι πολύ σοβαρά".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024