Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Τουρισμός μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στις προσπάθειες για το περιβάλλον
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Ο Τουρισμός μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στις προσπάθειες για το περιβάλλον

Ο κλάδος τουρισμού και ταξιδιών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση ευαισθητοποίησης για τις κλιματικές αλλαγές που βιώνει ο πλανήτης, την ανάγκη προσαρμογής στις συνέπειες που επιφέρει η αλλαγή στο κλίμα και στη μειώση των επιδράσεων του κλάδου σε αυτό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Ο κλάδος τουρισμού και ταξιδιών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση ευαισθητοποίησης για τις κλιματικές αλλαγές που βιώνει ο πλανήτης, την ανάγκη προσαρμογής στις συνέπειες που επιφέρει η αλλαγή στο κλίμα και στη<...> μειώση των επιδράσεων του κλάδου σε αυτό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Ο ΠΟΤ υπογραμμίζει την επιτακτικότατα της προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης του κλάδου συμπλέοντας με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon ο οποίος κάλεσε για ανάπτυξη στρατηγικής για το κλίμα και την φτώχεια.

Ενώ ο αναπτυσσόμενος κόσμος αποτελεί μόνο ένας από τους παράγοντες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αποτελεί ένας από τους στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της φτώχειας και την παροχή βοηθείας για την ανάπτυξη. Οι φτωχές χώρες επωφελούνται από τον τουρισμό καθώς επιφέρει ανάπτυξη και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ο ΠΟΤ πιστεύει ότι μια αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ της αντίδρασης για το κλίμα από τον κλάδο και της ανάγκης για οικονομική ανάπτυξη αυτών των χωρών μπορεί να γίνει πραγματικότητα με υιοθέτηση σωστών πολιτικών, τεχνολογικών καινοτομιών και οικονομικής υποστήριξης.

Ο βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ Geoffrey Lipman, ανέφερε σχετικά «ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο που του αρμόζει για την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη και αυτό πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που θα συμβάλει στην συνεισφορά του τουρισμού στην εξάλειψη της φτώχειας».

Το δεύτερο διεθνές συνέδριο για τις Κλιματικές Αλλαγές και τον Τουρισμό που θα διεξαχθεί στο Νταβός της Ελβετίας στις 1-3 Οκτώβρη και η επακόλουθη σύνοδο κορυφής υπουργών στο Λονδίνο (13 Νοεμβρίου) θα βοηθήσει τον ΠΟΤ να σχηματοποιήσει την στρατηγική του για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις στο συνέδριο για τις κλιματικές αλλαγές που θα διεξαχθεί στο Μπαλί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβρη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024