Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η Υπουργός Τουρισμού στην Πάρο

Πιλοτικό πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη της Πάρου

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Αύγουστος 2007, 00:00

Την Πάρο επισκέφθηκε το Σάββατο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον δήμαρχο του νησιού κ. Γιάννη Ραγκούση, την Έπαρχο κ. Γρηγορία Πρωτολάτη, τη βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ κ. Aρια Μανούσου...

Την Πάρο επισκέφθηκε το Σάββατο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου  πραγματοποίησε σύσκεψη<...>

με τον δήμαρχο του νησιού κ. Γιάννη Ραγκούση, την Έπαρχο κ. Γρηγορία Πρωτολάτη, τη βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ κ. Aρια Μανούσου, τον υποψήφιο βουλευτή κ. Σταμάτη Μαύρο και εκπρόσωπους τουριστικών φορέων,

Μετά από τη σύσκεψη όπου συζητήθηκαν τα θέματα των τουριστικών υποδομών και γενικότερα η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης του νησιού, η υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Επέλεξα να έρθω στη Πάρο σε περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης καθώς η αύξηση φθάνει έως και 40% σε σχέση με πέρισυ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό του νησιού και η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε σε ένα ειδικό, πιλοτικό πρόγραμμα στη Πάρο για την ανάπτυξη του νησιού και την ενίσχυση των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών του.

Η Πάρος έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα στον ποιοτικό τουρισμό και αυτό είναι που της δίνει ιδιαιτερότητα και ξεχωρίζει και αποτελεί το βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του τουρισμού της».

Στη συνέχεια η κ. Πετραλιά επισκέφθηκε το νέο κέντρο πληροφοριών του ΕΟΤ που στεγάζεται σε παραδοσιακό ανεμόμυλο ο οποίος αναπαλαιώθηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης που εφαρμόζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο και αφορά την αναπαλαίωση των ανεμόμυλων και παραδοσιακών οικημάτων προκειμένου να στεγαστούν σε αυτά τα κέντρα τουριστικών πληροφοριών.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κατά την παραμονή της στο κέντρο πληροφοριών συνομίλησε για αρκετή ώρα με τουρίστες που έρχονταν για να πάρουν πληροφορίες.

Παράλληλα η κ. Πετραλιά επισκέφθηκε και ξενοδοχειακή μονάδα που μετέχει στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» -το οποίο φέτος αφορά 105.000 δικαιούχους- και όπως δήλωσε η επίσκεψή της είχε ως στόχο να διαπιστώσει η ίδια την εφαρμογή του προγράμματος.

Η υπουργός επισήμανε ότι η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών θα πρέπει να είναι ίδια για όλους τους επισκέπτες της κάθε τουριστικής μονάδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top