Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτήριξη Αλαβάνου σε δήμαρχο Ελληνικού για την πλαζ του Αγίου Κοσμά
Πρόεδρος ΣΥΝ

Στήριξη Αλαβάνου σε δήμαρχο Ελληνικού για την πλαζ του Αγίου Κοσμά

Το δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη και το αίτημα του για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία στήριξε και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνος με επίσκεψη του στην πλαζ του Αγ. Κοσμά όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το δήμαρχο, την αντιδήμαρχο Ροδή Γεωργακάκη και με κατοίκους…

Το δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη και το αίτημα του για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία στήριξε και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνος με επίσκεψη του στην πλαζ του Αγ. Κοσμά όπου είχε την<...> ευκαιρία να συναντηθεί με το δήμαρχο, την αντιδήμαρχο Ροδή Γεωργακάκη και με κατοίκους της περιοχής και να ενημερωθεί για τα επεισόδια στην πλαζ (Παρασκευή 10 Αυγούστου).

Ο κ. Αλαβάνος συναντήθηκε επίσης και με τον αστυνομικό Διευθυντή Ν. Προαστίων. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: «Βρισκόμαστε, χάρη στους αγώνες του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, των δημοτικών συμβούλων, των πολιτών του Ελληνικού και όλου του Λεκανοπεδίου, σε μια ελεύθερη, σε μια χαρούμενη παραλία, όπου οι οικογένειες με τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια μπαίνουν χωρίς να δώσουν 5 ή 7 € και κάθονται κάτω από την ομπρέλα του Δήμου χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα €».

Συνεχίζοντας είπε ότι «Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτή και θα την περιφρουρήσουμε απέναντι στο βασίλειο της νύχτας. Κάποιοι κάποτε είχαν ενοχληθεί που είχα μιλήσει για νονούς και για μαφίες. Τους είδαμε να λειτουργούν εδώ, έξω από την πλαζ του Ελληνικού με τσεκούρια και με ενέργειες βίας ενάντια στην ελεύθερη αυτή παραλία».

«Που είναι το κράτος» αναρωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος «την στιγμή που υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, την στιγμή που ομόφωνα ο Δικηγορικός Σύλλογος παρεμβαίνει και λέει, έχουν δίκιο στο Ελληνικό, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Την στιγμή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ξεκινώντας από τα γεγονότα του Ελληνικού, ζητάει έρευνα για όλη την ακτή της Αττικής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και δυστυχώς η Αστυνομία φαίνεται να κάνουν πλάτες στο βασίλειο της νύχτας».

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες συλλήψεις, όπως τώρα των δύο υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προφυλακισμένοι γιατί βρέθηκαν εδώ χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, να αφεθούν ελεύθεροι οι υπάλληλοι, να υπάρχει μια επιτήρηση και μια παρουσία της αστυνομίας που να εγγυάται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για τους πολίτες, και από την κυβέρνηση ζήτησε να πάρει μια σαφή θέση ότι αυτή η παραλία, πρώτη και μετά και άλλες, θα αποδοθεί για διαχείριση και αξιοποίηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πράγμα το οποίο θα γίνει χωρίς να αναγκάζεται ο πολίτης να πληρώνει μισό μεροκάματο προκειμένου να κάνει το μπάνιο του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μίλησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τι του είπε ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι «Μιλήσαμε και με τον Αστυνομικό Διευθυντή εδώ και έγινε παρέμβαση από τον ΣΥΝ, πριν από λίγη ώρα, προς τον αρχηγό της Αστυνομίας τον κ. Δημοσχάκη. Ο κ. Δημοσχάκης είπε ότι θα υπάρχει επιτήρηση και παρουσία της αστυνομίας για να διαφυλάξει την ελεύθερη πρόσβαση και θα υπάρξει και επαφή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θέλω να ελπίζω ότι αυτά θα γίνουν».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024