Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο ελληνικός τουρισμός στην ψηφιακή εποχή

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον επαγγελματία και τον ιδιώτη στοχεύει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού<...>

μέσα από τη δημιουργία και εγκατάσταση ολοκληρωμένου και ευέλικτου πληροφοριακού συστήματος.

Έτσι από την 1η Μαρτίου του 2001 όλη η επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΟΤ θα γίνεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου "Ο ΕΟΤ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μία σοβαρή προσπάθεια για το πέρασμα στη νέα οικονομία. Ο τουρισμός ήδη επηρεάζεται και πρόκειται να επηρεαστεί ακόμα περισσότερο από τις νέες τεχνολογίες και το internet".

Παρουσιάζοντας το 'Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα' του Οργανισμού ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι:

Από την 1η Μαρτίου 2001 έως και την 1η Ιουνίου 2001 όλη η αλληλογραφία του ΕΟΤ (εσωτερική και με τρίτους) θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά και σε έντυπη μορφή.
Από την 1η Ιουνίου 2001 η εσωτερική αλληλογραφία θα διεκπεραιώνεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ η επικοινωνία με τους πολίτες θα γίνεται σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ θα εκπονηθεί μελέτη για το εξειδικευμένο λογισμικό που θα απαιτηθεί για τις ανάγκες του Οργανισμού. Το λογισμικό θα σχεδιαστεί με στόχο να παρέχεται από την 1η Ιανουαρίου 2002 όλο το σύστημα αδειοδοτήσεων σε ηλεκτρονική μορφή. Ο διαγωνισμός για την δημιουργία του λογισμικού θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2001.

Το έργο του 'Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος' που διεκπεραίωσε η εταιρία Sysware του Ομίλου Altec κόστισε 495 εκατ. δρχ. με αρχικό προϋπολογισμό 523 εκατ. δρχ. και εντάχθηκε στο μέτρο 1.5 του Υποπρογράμματος Τουρισμός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 'Τουρισμός-Πολιτισμός' του Β' ΚΠΣ.

Με το σύστημα έχουν συνδεθεί, εκτός από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ όπου έχουν εγκατασταθεί 360 σταθμοί εργασίας, 24 Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΤ, 60 Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και 7 Σχολές Ξεναγών. Διαμορφώθηκαν στο ΕΟΤ τέσσερις αίθουσες εκπαίδευσης και εκπαιδεύτηκαν 460 υπάλληλοι με 2.284 ώρες εκπαίδευσης.

Το σύστημα επιτρέπει, εκτός των άλλων, ελεύθερη πρόσβαση στο Internet για όλους τους χρήστες του συστήματος καθώς και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) για όλους τους χρήστες.

Ο γενικός γραμματέας αλλά και ο υπεύθυνος της Sysware διαβεβαίωσαν ότι ο εξοπλισμός θα είναι ικανός να καλύπτει τις ανάγκες του Οργανισμού για τα πέντε επόμενα χρόνια, ενώ στις πιστώσεις του Γ' ΚΠΣ έχει προβλεφθεί πλήρης αντικατάσταση του εξοπλισμού με την ολοκλήρωση της πενταετίας.

Ο ΕΟΤ παρακολουθεί τη νομοθεσία για την εφαρμογή της τεχνολογίας στη Δημόσια Διοίκηση όπως είπε ο κ. Γιαννακόπουλος με στόχο ακόμα και την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής. Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει η ψηφιοποίηση όλου του οπτικού υλικού που διαθέτει ο ΕΟΤ και θα ταξινομηθεί σε βάσεις δεδομένων.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top