Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η American Airlines έκανε μήνυση στην Google

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Αύγουστος 2007, 00:00

Η American Airlines υπέβαλε μήνυση κατά της Google κατηγορώντας της ότι προέβη σε πώληση ‘λέξεων κλειδιών’ που είχαν κοντινή σχέση με<...>

το όνομα της.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα αγωγών κατά της Google. Η εταιρία έχει μηνυθεί το τελευταίο διάστημα από τον ασφαλιστικό όμιλο GEICO και από την American Blinds and Wallpaper.

Η αεροπορική εταιρία κατέθεσε επίσημα έγγραφα στο αμερικανικό δικαστήριο του Τέξας για παραβίαση των κανονισμών που αφορούν τα εμπορικά σήματα των εταιριών. Συγκεκριμένα, η Google κατηγορείται ότι έχει πωλήσει όρους ή λέξεις που αντιστοιχούν στην επωνυμία μιας συγκεκριμένης εταιρίας σε ανταγωνίστριες.

Αυτό συνέβη και με την αμερικανική αεροπορική εταιρία, η οποία ισχυρίζεται ότι με τους όρους “American Airlines” και “ΑΑ.com” εμφανίζονται και ιστοσελίδες άσχετων αεροπορικών εταιριών, ενισχύοντας έτσι τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η αεροπορική εταιρία ισχυρίζεται ότι έχει ζημιωθεί εξαιτίας του συστήματος της Google.

«Πιστεύουμε ότι πολιτική μας σχετικά με την εμπορική επωνυμία δίνει μια ισορροπία μεταξύ των ιδιοκτητών των επωνυμιών και των επιλογών των χρηστών μας. Και σε αυτή την περίπτωση η θέση μας θα επιτυχημένη όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν», τονίζει σε ανακοίνωση της η Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google έχει κερδίσει δύο παρόμοιες υποθέσεις, αλλά έχασε το περασμένο έτος τη δίκη με την εταιρία πολυτελών ειδών Louis Vuitton.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top