Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤην Τζαμάικα κτυπά ο κυκλώνας Dean
Καραϊβική

Την Τζαμάικα κτυπά ο κυκλώνας Dean

Τις νότιες ακτές της Τζαμάικα κτυπά μανιασμένα από τη Δευτέρα ο κυκλώνας Dean συνεχίζοντας το καταστροφικό του “ταξίδι” στην Καραϊβική. Ο κυκλώνας κινείται με ανέμους 230 χλμ/ώρα και ενδέχεται να φθάσει την κατηγορία 5 κατευθυνόμενος προς τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού…

Τις νότιες ακτές της Τζαμάικα κτυπά μανιασμένα από τη Δευτέρα ο κυκλώνας Dean συνεχίζοντας το καταστροφικό του “ταξίδι” στην Καραϊβική<...>. Ο κυκλώνας κινείται με ανέμους 230 χλμ/ώρα και ενδέχεται να φθάσει την κατηγορία 5 κατευθυνόμενος προς τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεπεράσει τα 500 χλμ/ώρα.

Οι Αρχές της Τζαμάικα είχαν καλέσει τους πολίτες να σπεύσουν σε ειδικά καταφύγια, όμως πολλοί επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι τους. Στην πρωτεύουσα Κίνγκστον “ίπταντο” οι στέγες σπιτιών, ενώ οι δρόμοι είχαν μπλοκαριστεί από ξεριζωμένα δέντρα και στήλες ηλεκτρικού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Η κυβέρνηση της Τζαμάικα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τις επόμενες 30 ημέρες. Εκχωρήθηκαν αυξημένες εξουσίες στις δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο λεηλασιών και η εγκληματικότητα κατά το διάστημα που θα ισχύει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μπροστά στην απειλή του κυκλώνα Dean τα αεροδρόμια της Τζαμάικα έκλεισαν, επιβλήθηκε 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας και η εταιρία ηλεκτρισμού διέκοψε την παροχή ρεύματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει έτοιμες για πτήσεις στην Τζαμάικα εφόσον υπάρξει ανάγκη βοήθειας, αναφέρει το BBC.

Η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία δεν υπέστησαν σοβαρές ζημίες μιας και ο κυκλώνας Dean πέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Dean κατευθύνεται, μετά τα Καϊμάν, προς τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού. Οι Αρχές έχουν κηρύξει “πορτοκαλί” συναγερμό, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος. Ήδη έχει διαταχθεί η απομάκρυνση 90.000 τουριστών από τα θέρετρα Κανκούν και Κοζουμέλ. Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Αρχές στο Μπελίζε.

Παράλληλα, στην Κίνα ο τυφώνας Sepat σάρωσε τις νότιες ακτές της χώρας την Κυριακή σκορπώντας τον θάνατο σε εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 60, και στέλνοντας εκτός των σπιτιών τους περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Τέλος, στις Φιλιππίνες, ο τυφώνας ενέτεινε τις βροχές των μουσώνων, με αποτέλεσμα, τρεις άνθρωποί να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν από το κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών της Ταϊβάν την Κυριακή, 27 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ενώ το Σάββατο, 2.500 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024