Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜακεδονικές Αερογραμμές: Εισαγγελικές διώξεις για την ασφάλεια των πτήσεων

Μακεδονικές Αερογραμμές: Εισαγγελικές διώξεις για την ασφάλεια των πτήσεων

Ο Eισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενέργησε άσκησε εις βάρος των υπευθύνων της αεροπορικής εταιρίας Μακεδονικές Αερογραμμές και ορισμένων χειριστών αεροσκαφών της, ποινική δίωξη. […]

Ο Eισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενέργησε άσκησε εις βάρος των υπευθύνων<...> της αεροπορικής εταιρίας Μακεδονικές Αερογραμμές<.> και ορισμένων χειριστών αεροσκαφών της, ποινική δίωξη. Η δίωξη ασκήθηκε για διατάραξη της ασφάλειας αεροσκαφών, καθώς θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές (κακούργημα), και για ψευδείς βεβαιώσεις και χρήση αυτών (πλημμέλημα).

Ειδικότερα, η δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα αφορά στις παράνομες αναγνωρίσεις πτυχίων χειριστών αεροσκαφών από τις Μακεδονικές Αερογραμμές. Επίσης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της πρώην διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό και για παράβαση του άρθρου 165 του Ν. 1815/1988 που αφορά στις πτήσεις αεροσκαφών που πραγματοποιούνται χωρίς την απαιτούμενη έγκριση της ΥΠΑ.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος συνεχίζει την έρευνά του και στις 25 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας. Ο τακτικός ανακριτής, στον οποίο ανατέθηκε η κύρια ανάκριση της υπόθεσης, μετά τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, θα εξετάσει μάρτυρες, θα συγκεντρώσει στοιχεία και θα καλέσει στη συνέχεια σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024