Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μακεδονικές Αερογραμμές: Εισαγγελικές διώξεις για την ασφάλεια των πτήσεων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Δεκέμβριος 2000, 00:00

Ο Eισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενέργησε άσκησε εις βάρος των υπευθύνων<...> της αεροπορικής εταιρίας Μακεδονικές Αερογραμμές<.>

και ορισμένων χειριστών αεροσκαφών της, ποινική δίωξη. Η δίωξη ασκήθηκε για διατάραξη της ασφάλειας αεροσκαφών, καθώς θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές (κακούργημα), και για ψευδείς βεβαιώσεις και χρήση αυτών (πλημμέλημα).

Ειδικότερα, η δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα αφορά στις παράνομες αναγνωρίσεις πτυχίων χειριστών αεροσκαφών από τις Μακεδονικές Αερογραμμές. Επίσης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της πρώην διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό και για παράβαση του άρθρου 165 του Ν. 1815/1988 που αφορά στις πτήσεις αεροσκαφών που πραγματοποιούνται χωρίς την απαιτούμενη έγκριση της ΥΠΑ.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος συνεχίζει την έρευνά του και στις 25 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας. Ο τακτικός ανακριτής, στον οποίο ανατέθηκε η κύρια ανάκριση της υπόθεσης, μετά τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, θα εξετάσει μάρτυρες, θα συγκεντρώσει στοιχεία και θα καλέσει στη συνέχεια σε απολογία τους κατηγορούμενους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top