Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς`Τουριστικός πόλεμος` μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας
Ενισχύεται ο ανταγωνισμός

`Τουριστικός πόλεμος` μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας

Παρά το γεγονός ότι η Ρουμανία δεν βρίσκεται στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς, στόχος της Κυβέρνησης της είναι να μπει στο παιχνίδι ανταγωνισμού με τη Βουλγαρία και να “κερδίσει” τουρίστες, στρέφοντας την προσοχή της στην προώθηση του επιχειρηματικού, πολιτιστικού, αλλά και ιαματικού τουρισμού…

Παρά το γεγονός ότι η Ρουμανία δεν βρίσκεται στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς, στόχος της Κυβέρνησης της είναι να μπει στο παιχνίδι ανταγωνισμού με τη Βουλγαρία και να “κερδίσει” τουρίστες, στρέφοντας την προσοχή<...>της στην προώθηση του επιχειρηματικού, πολιτιστικού, αλλά και ιαματικού τουρισμού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ρουμανία αναμένεται να φιλοξενήσει το 2007 περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση, της τάξης του 30%, συγκριτικά με τα περσινά στοιχεία αφίξεων, τη στιγμή που η Βουλγαρία παρουσίασε πέρσι αριθμό επισκεπτών, που άγγιξε τα 5 εκατομμύρια. Όπως σχολίασε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας, κ. Ovidiu Silaghi “ο τουριστικός πόλεμος με την Βουλγαρία βρίσκεται στα μισά της νίκης”.

Για την άνθηση του επιχειρηματικού τουρισμού, οι αρχές της Ρουμανίας στοχεύουν σε μεγάλες αγορές, όπως της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, των Η.Π.Α., της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, χώρες δηλαδή που αποτελούν πηγές εισερχόμενου τουρισμού και για την Βουλγαρία.

Μπροστά σε αυτό τον νέο “τουριστικό πόλεμο” Βουλγαρίας και Ρουμανίας, οι tour operators της πρώτης εμφανίζονται σκεπτικοί για τους φιλόδοξους σχεδιασμούς της Ρουμανίας. Όπως μάλιστα ισχυρίζονται, οι τουρίστες είναι ακόμη αρνητικοί για τη Ρουμανία και θα πάρει χρόνο έως ότου αλλάξει η συμπεριφορά τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024