Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αποτελέσματα έρευνας της SideStep

Στρεσογόνες οι επιλογές διαδικτύου για την επιλογή ταξιδίων

Δώρα Σγάρτσου - 23 Αύγουστος 2007, 00:00

Ως ιδιαίτερα στρεσογόνες χαρακτηρίζει τις επιλογές του διαδικτύου για την επιλογή ταξιδίων το 50% των Βρετανών, σύμφωνα με στοιχεία της ταξιδιωτικής εταιρίας ερευνών SideStep. Ίδια άποψη έχει και η πλειονότητα των νέων, ηλικίας κάτω των 25 ετών (70%), που δηλώνει πως διακατέχεται από στρες κάθε φορά που προσπαθεί να κλείσει διακοπές online...

Ως ιδιαίτερα στρεσογόνες χαρακτηρίζει τις επιλογές του διαδικτύου για την επιλογή ταξιδίων το 50% των Βρετανών, σύμφωνα με στοιχεία της ταξιδιωτικής εταιρίας ερευνών SideStep. Ίδια άποψη έχει και η πλειονότητα<...>

των νέων, ηλικίας κάτω των 25 ετών (70%), που δηλώνει πως διακατέχεται από στρες κάθε φορά που προσπαθεί να κλείσει διακοπές online, εξαιτίας της ποικιλίας των επιλογών που τους προσφέρονται.

Η λήψη της καλύτερης δυνατής απόφασης είναι ο πρώτος παράγοντας που προκαλεί το στρες, κυρίως δε στις γυναίκες, οι οποίες θεωρούν ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ότι οι συνταξιδιώτες τους είχαν μια καλύτερη επιλογή από αυτές, λαμβάνοντας μια διαφορετική απόφαση.

Ο δεύτερος παράγοντας που προκαλεί στρες είναι η αναζήτηση και η τελική επιλογή του προορισμού, ενώ ακολουθεί ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει κάποιος την αναζήτηση.

Σε αντίθεση με τους νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών, που ο κυριότερος παράγοντας πρόκλησης στρες είναι η εύρεση της καλύτερης επιλογής μεταξύ των προσφερόμενων στο διαδίκτυο, για τα άτομα ηλικίας 35-44 ετών, κυριότερος παράγοντας είναι η εύρεση χρόνου για την αναζήτηση και το κλείσιμο διακοπών.

“Τα στοιχεία αυτά δεν μας εκπλήσσουν” σχολίασε ο κ. Tim Simmonds, Διευθυντής του Τμήματος Επιχειρήσεων της βρετανικής SideStep. “Πολλές από τις επιλογές είναι θαυμάσιες για τους καταναλωτές, όταν οι τιμές είναι μάλιστα χαμηλές, αλλά για να τις εντοπίσει κανείς απαιτείται χρόνος” πρόσθεσε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top