Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑδιαφορώντας για τον Dean οι τουρίστες συνεχίζουν τις διακοπές τους
`Αμεση η δράση των Καναδών tour operators

Αδιαφορώντας για τον Dean οι τουρίστες συνεχίζουν τις διακοπές τους

Όσο ο τυφώνας Dean σάρωνε τις ακτές της περιοχής Γιουκατάν στο Μεξικό, οι Καναδοί tour operators απομάκρυναν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τους πελάτες τους από την περιοχή. “Οι καταστάσεις είναι απρόβλεπτες με τους τυφώνες, για αυτό και αποφασίσαμε άμεσα να πάρουμε πίσω τους πελάτες μας από την Τζαμάικα…

Όσο ο τυφώνας Dean σάρωνε τις ακτές της περιοχής Γιουκατάν στο Μεξικό, οι Καναδοί tour operators απομάκρυναν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τους πελάτες τους από την περιοχή. “Οι καταστάσεις είναι απρόβλεπτες<...>με τους τυφώνες, για αυτό και αποφασίσαμε άμεσα να πάρουμε πίσω τους πελάτες μας από την Τζαμάικα, συνολικά 280 άτομα” δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της εταιρίας Transat (στην οποία ανήκουν η Transat Holidays και το Nolitours), κ. Jean-Michel Laberge. “Το ίδιο κάναμε και στην περίπτωση του Κανκούν” πρόσθεσε, από όπου απομακρύνθηκαν άμεσα 1.100 Καναδοί.

Καναδούς πελάτες από την Τζαμάικα, όπως επίσης και από το Κανκούν, πολύ πριν φτάσει εκεί ο Dean, απομάκρυνε άμεσα και ο Καναδός tour operator Sunquest του ομίλου επιχειρήσεων MyTravel, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ομίλου, κα. Jill Wykes.

Παρόμοια τακτική ακολούθησαν ακόμη 2 μεγάλοι tour operators, το Signature Vacations και το Sunwing Vacations, που έστειλαν αεροπλάνα για την άμεση επιστροφή των πελατών τους στην πατρίδα. Ωστόσο, υπήρχαν άτομα που θέλησαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους και να παραμείνουν στην περιοχή, με δική τους πάντα ευθύνη και υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα, υποστηρίζοντας πως αν ακολουθήσει και άλλος τυφώνας θα είναι μικρότερης έντασης και θα καταφέρουν να γλυτώσουν.

Παρόλα αυτά όμως, οι περισσότεροι tour operators, σκοπεύουν να αρχίσουν ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο και πάλι πτήσεις προς τις περιοχές, από τις οποίες πέρασε ο Dean, αφού όπως επισημαίνει και η κα. Wykes σαφώς και δεν μπορεί να παίζει κανείς τις ανθρώπινες ζωές με τη δύνη των φυσικών φαινομένων, αλλά από την άλλη είναι καλοκαίρι και οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν με τις οικογένειες τους και να πραγματοποιούν ταξίδια του μέλιτος. Εξάλλου, για τους τυφώνες υπάρχει σήμερα πλήρης ενημέρωση του κοινού και οι περισσότεροι tour operators προσφέρουν στους πελάτες τους εναλλακτικές λύσεις”.

Οι περισσότεροι tour operators προσφέρουν εναλλακτικές ημερομηνίες, προορισμούς ή ακόμη και επιστροφή χρημάτων σε ταξιδιώτες, των οποίων το προγραμματισμένο ταξίδι ακυρώνεται εξαιτίας ενός τυφώνα. Μάλιστα, το Sunwing προσφέρει και “εγγύηση κατά των τυφώνων”, η οποία εξασφαλίζει στο πελατολόγιο του πλήθος εναλλακτικών επιλογών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, σε περίπτωση που το ταξίδι ακυρωθεί, λόγω κάποιας κυβερνητικής ταξιδιωτικής οδηγίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Τζαμάικα οι ζημιές των ξενοδοχείων είναι μικρές και γενικά ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι σε καλή κατάσταση, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Τζαμάικα, κ. Basil Smith.

Η περίοδος τυφώνων στον Ατλαντικό έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου και τελειώνει στις 30 Νοεμβρίου, με τον Dean να είναι ο πρώτος και ο πιο ισχυρός. Οι περιοχές που απειλούνται περισσότερο κατά την περίοδο των τυφώνων είναι το Μεξικό, η Καραϊβική, η Κεντρική Αμέρική, η Λουιζιάνα και το Τέξας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά. Σημειώνεται μάλιστα πως το εν λόγω υπουργείο έχει ήδη ανανεώσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες του προς τους πολίτες για τις περιοχές που επλήγησαν από τον Dean.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024