Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠόρους για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αρχαία Ολυμπία ζητά ο Μανώλης Μαυρομμάτης
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αρχαία Ολυμπία ζητά ο Μανώλης Μαυρομμάτης

Ειδική αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τη διάθεση πόρων για την προστασία των μνημείων της ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης, στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουγια […]

Ειδική αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τη διάθεση πόρων για την προστασία των μνημείων της ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης, στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου<...>για τις φυσικές καταστροφές του καλοκαιριού. Το ψήφισμα αυτό θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της Ολομέλειας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής προσέθεσε στο ψήφισμα την ακόλουθη παράγραφο: “Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι φυσικές καταστροφές και κυρίως οι πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις αυτό το χρόνο έθεσαν σε κίνδυνο μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους μεγίστης σημασίας για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά.

Επίσης, παρόλο που η απειλή απετράπη, απειλήθηκε και ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας και του Μουσείου, που ανήκουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά. Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να διατεθούν πόροι, έτσι ώστε να προστατευθούν από την καταστροφή και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα μνημεία και τους χώρους της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024