Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Καμμένα περισσότερα από 1.900.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργημένης γης

Δώρα Σγάρτσου - 31 Αύγουστος 2007, 00:00

Οργή για αυτούς που προκάλεσαν την τραγωδία, οδύνη για τις ζωές και τους κόπους που χάθηκαν, απογοήτευση για όλους όσους δεν πήραν τα μέτρα που έπρεπε για να οχυρώσουν τη φυσική κληρονομιά μας εκφράζει<...>

η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η περιβαλλοντική οργάνωση που πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και αγωνίζεται για περισσότερο από μισό αιώνα να διαφυλάξει το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση της: “Ζούμε τραγικές για τον τόπο μας στιγμές, με 64 ζωές απάνθρωπα χαμένες, με περισσότερα από 1.900.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργημένης γης καμμένα, και μέσα σε αυτά κόποι, όνειρα, μέλλον, πολλών συνανθρώπων μας να έχουν γίνει στάχτη, με το περιβάλλον της χώρας μας να υποβαθμίζεται σημαντικά για τα επόμενα χρόνια”.

Εκπροσωπώντας τα ανά την Ελλάδα μέλη της, πολλά από τα οποία βρίσκονται στις σκληρότερα πληγείσες περιοχές, η ΕΕΠΦ δηλώνει τη βαθύτατη λύπη της, το σεβασμό στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν τόσο άδικα, αλλά και διαδηλώνει προς κάθε υπεύθυνο φορέα τη θέλησή της να συμβάλει στην αποκατάσταση - στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν - των καμμένων δασικών εκτάσεων. “Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την αποτροπή στο μέλλον παρόμοιων τραγωδιών” τονίζει.

Αν και δεν είναι εύκολο να δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα σύνθετα ερωτήματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από τα γεγονότα, είναι αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, κατά την ΕΕΠΦ, να εκδοθούν δασικοί χάρτες και να δημιουργηθεί Εθνικό Δασολόγιο ως απαραίτητο εργαλείο εφαρμογής της οφειλόμενης προστασίας. “Καμία κυβέρνηση, τις τελευταίες δεκαετίες, δεν προχώρησε σε αυτό το βήμα, που ωστόσο επιβάλλει το ίδιο το Σύνταγμα της Χώρας” επισημαίνει η Ένωση.

Τέλος, επιθυμία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης είναι να δει τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, ενωμένα στην επιβεβλημένη κοινή προσπάθεια, αντί να χρησιμοποιούν την τραγικότητα των γεγονότων για εκμετάλλευση εν όψει εκλογών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top