Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπυρίδων: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα πυρκαγιών
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Σπυρίδων: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα πυρκαγιών

Στην προσπάθεια κατάσβεσης του πρωτοφανούς κύματος πυρκαγιών που πλήττει από την Παρασκευή 24 Αυγούστου και τους τρεις νομούς της, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ), με την παραχώρηση των διαθέσιμων […]

Στην προσπάθεια κατάσβεσης του πρωτοφανούς κύματος πυρκαγιών που πλήττει από την Παρασκευή 24 Αυγούστου και τους τρεις νομούς της, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ), με την παραχώρηση των διαθέσιμων δυνάμεών της, σε προσωπικό<...>και μηχανήματα, στην μάχη εναντίον των πύρινης λαίλαπας. Τις σχετικές διαδικασίες επιβλέπει προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος, επικεφαλής κλιμακίου υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στα κυριότερα μέτωπα των πυρκαγιών, με έμφαση στην Ηλεία, που έχει και τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Στη Ζαχάρω, το κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκε τα πληγέντα δημοτικά διαμερίσματα και κατέληξε στο Δημαρχείο της πόλης, όπου, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο κ. Σπυρίδων ενημέρωσε αναλυτικά την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας σχετικά με την πορεία του έργου της κατάσβεσης, σε διαδοχικές συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους υπουργούς Β. Μεϊμαράκη, Β. Πολύδωρα, Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Σουφλιά και Δ. Αβραμόπουλο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τη Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο και τον τ. Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο και Νίκο Κωνσταντόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, παρουσία του Επισκόπου Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου, του Δημάρχου Ζαχάρως Π. Χρονόπουλου, βουλευτών του Νομού Ηλείας και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Από την Κυριακή, κλιμάκια της ΠΔΕ μετέβησαν στον Δήμο Ολυμπίας και τους γειτονικούς του Δήμους, από όπου ενίσχυσε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Εν τω μεταξύ, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Σπύρου Σπυρίδωνα, στο Δημαρχείο της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων με αντικείμενο τα πρώτα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων, παρουσία, μεταξύ των άλλων, των υπουργών Β. Πολύδωρα και Γ. Βουλγαράκη, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγο Δ. Βούλγαρη, Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Τρίτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Νομαρχίας Ηλείας, στον Πύργο, όπου ο Σπύρος Σπυρίδων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κωνσταντόπουλο, και Οικονομίας και Οικονομικών, Π. Δούκα, παρουσίασαν αναλυτικά στους Δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών, τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των πολιτών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης στη Νομαρχία Ηλείας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπυρίδων δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές, πανελλαδικό και δολοφονικό κύμα πυρκαγιών, από το οποίο, δυστυχώς, η Δυτική Ελλάδα πλήττεται ιδιαίτερα σκληρά, για μία ακόμα φορά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων, στην περίθαλψη των τραυματιών, στην προστασία της ζωής των πολιτών και, φυσικά, στην αποκατάσταση των πληγέντων, για τους οποίους έχουν ήδη ανακοινωθεί και εφαρμόζονται τα πρώτα μέτρα ανθρώπινης αλληλεγγύης. Η μάχη είναι άνιση, αλλά, με τη συνεργασία όλων μας, είμαι βέβαιος ότι θα την κερδίσουμε, ώστε να μπορέσουμε, απερίσπαστοι, να αφοσιωθούμε στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών και στη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής προοπτικής για όλες τις πληγείσες περιοχές, και οπωσδήποτε για την Ηλεία, μέσα από το ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης που έχει ξεκινήσει να εφαρμίοζεται στον νομό», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024