Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜπακογιάννη: Η διεθνής εικόνα της χώρας δεν πλήττεται με ψεύδη
Ταξιδιωτική συμβουλή Αυστραλίας

Μπακογιάννη: Η διεθνής εικόνα της χώρας δεν πλήττεται με ψεύδη

“Το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρός του κ. Παπανδρέου, επιχείρησαν, είτε ηθελημένα είτε από άγνοια και κακή εσωτερική λειτουργία, να δημιουργήσουν βιαστικά, επιπόλαια και τελικά ψευδώς, αρνητική εικόνα για τη διεθνή εικόνα της χώρας” τόνισε σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την ταξιδιωτική σύσταση της Αυστραλίας…

“Το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρός του κ. Παπανδρέου, επιχείρησαν, είτε ηθελημένα είτε από άγνοια και κακή εσωτερική λειτουργία, να δημιουργήσουν βιαστικά, επιπόλαια και τελικά ψευδώς, αρνητική εικόνα<...>για τη διεθνή εικόνα της χώρας” τόνισε σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την ταξιδιωτική σύσταση της Αυστραλίας.

“Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και η σημερινή ανακοίνωση-καταπέλτης για την απαράδεκτη αυτή απόπειρα, από την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα, αποκάλυψαν” σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, “το μέγεθος της επιπολαιότητας και της εσκεμμένης τακτικής, που ακολουθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως αυτό της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό”.

“Η διεθνής εικόνα της χώρας δεν πλήττεται με ψεύδη. Τα ψεύδη πλήττουν εκείνους που καταφεύγουν σε αυτά. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό” κατέληξε η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως “η ατυχής αυτή υπόθεση πρέπει να λήξει εδώ”.

“Αυτό που έχει τώρα σημασία”, είπε η υπουργός Εξωτερικών “είναι όλοι μας, ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να εργαστούμε με αλληλεγγύη και ενότητα, για να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας: Έτσι θα επιβεβαιώσουμε σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη δύσκολη αυτή στιγμή και ότι παραμένει μία ισχυρή και ασφαλής χώρα. Μία χώρα που θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους εκείνους που την αγαπούν και την επισκέπτονται, τη γνωστή ελληνική φιλοξενία”.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η πρεσβεία της Αυστραλίας την Ελλάδα με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει αλλάξει το επίπεδο της γενικής αξιολόγησης ασφαλείας για την Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών», καθώς και ότι «δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των πυρκαγιών και της γενικής ταξιδιωτικής συμβουλής» η οποία «συνιστά προσοχή και παρακολούθηση των εξελίξεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλειά τους εξαιτίας κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης» αλλά «αποτελεί κοινή διατύπωση σε ταξιδιωτικές συμβουλές που αναφέρονται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων άλλων μελών της ΕΕ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι από την ανακοίνωση της αυστραλιανής πρεσβείας προκύπτει ότι τα δήθεν ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν υφίστανται σε ότι αφορά την ταξιδιωτική συμβουλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Ραγκούσης με τη σειρά του σχολιάζοντας το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώποου και τις εξελίξεις γύρω από την ταξιδιωτική συμβουλή της Αυστραλίας είπε τα εξής:
«Λυπάμαι πολύ, συνειδητοποιώντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει μια εξαιρετική εξειδίκευση στο να λέει ψέματα.

Είπε επί λέξει, πριν από λίγο, ότι εμείς εχθές μιλήσαμε για ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας και δώσαμε σχετική ανακοίνωση. Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Είπε ότι τα στοιχεία, τα οποία δώσαμε, πραγματικά δεν είναι ακριβή. Επίσης, ουδέν ψευδέστερον αυτού, διότι αυτά ακριβώς που εμείς δώσαμε εχθές, είναι αυτά τα οποία μπορεί να βρει κάθε Έλληνας πολίτης, αν ανατρέξει στις ιστοσελίδες, τις συγκεκριμένες διευθύνσεις των οποίων επίσης κοινοποιήσαμε.

Όποιος μπει, αυτή τη στιγμή, θα διαπιστώσει σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες αυτά που ακριβώς είπαμε. Η διαφορά που υπάρχει είναι ότι αυτά πλέον ερμηνεύονται με έναν άλλο τρόπο. Aρα ούτε για ταξιδιωτική οδηγία ποτέ μιλήσαμε, ούτε βεβαίως, δεν είχε νόημα η δική μας προσπάθεια να υπάρξουν οι διευκρινήσεις, που τελικά υπήρχαν, για να σωθεί το κύρος της χώρας και η εικόνα της.

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, πρώτιστο μέλημα ήταν, είναι και παραμένει να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος δημιουργίας αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ως μια χώρα, η οποία δεν είναι ασφαλής. Ένας κίνδυνος, που θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, θα πλήξει καίρια την εικόνα και το κύρος μας.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα γινόταν από τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν δεν υπήρχε αυτή η περίφημη κυβερνητική φιλολογία περί ασύμμετρων απειλών. Ασύμμετρες απειλές, που όσο και να θέλει η υπουργός Εξωτερικών να ξεχάσουμε, δεν γίνεται, γιατί είναι πολύ πρόσφατη η συνέντευξη που έδωσε στο «Έθνος» και με την οποία η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών μιλούσε για ασύμμετρες απειλές.

Σας ανακοινώνω τώρα κάτι, που εχθές ουσιαστικά το είχαμε προαναγγείλει, το είχαμε υπονοήσει, ότι με εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπανδρέου, χθες, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου, ο κ. Δημήτρης Δρούτσας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, πρώτον, για να μεταφέρει τις ευχαριστίες μας για την άμεση έκφραση αλληλεγγύης και την παροχή βοήθειας από την Αυστραλία προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και, δεύτερον, για να ζητήσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικώς και με το e-mail, το οποίο διακινήθηκε, αλλά και με την ταξιδιωτική παραίνεση για την Ελλάδα, που υπάρχει και μέσα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας, που διευκρινίζεται πλέον, αλλά συνυπάρχουν οι αναφορές περί τρομοκρατικών απειλών, από τη μια και, πυρκαγιών, από την άλλη.

Για εμάς, από τη στιγμή που η Πρεσβεία της Αυστραλίας προέβη στην έκδοση διευκρινιστικής ανακοίνωσης, αυτή είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία βεβαίως μας γεμίζει ικανοποίηση».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024