Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚαι με αεροπορική εταιρία τσάρτερ το Βατικανό

Και με αεροπορική εταιρία τσάρτερ το Βατικανό

Με στόχο τη μεταφορά χιλιάδων Καθολικών προσκηνυτών από την Ιταλία σε διάσημα θρησκευτικά κέντρα του κόσμου, το Βατικανό υλοποίησε ακόμη ένα εγχείρημα του, δημιουργώντας τη δική του αεροπορική εταιρία τσάρτερ. […]

Με στόχο τη μεταφορά χιλιάδων Καθολικών προσκηνυτών από την Ιταλία σε διάσημα θρησκευτικά κέντρα του κόσμου, το Βατικανό υλοποίησε ακόμη ένα εγχείρημα του, δημιουργώντας τη δική του αεροπορική εταιρία τσάρτερ. Μάλιστα,<...>τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πτήση της εν λόγω εταιρίας από το αεροδρόμιο Φιουμιντσίνο της Ρώμης στη Λούρδη της Γαλλίας.

Η πρώτη πτήση, όπως και όλες οι υπόλοιπες, πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της ιταλικής εταιρίας Mistral Air, με την οποία το Βατικανό έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο για την εκτέλεση πτήσεων από εφτά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων της Ρώμης, της Βερόνας και του Μπρίντεζι. Τόσο η εξωτερική, όσο και η εσωτερική διακόσμηση του αεροσκάφους φέρει το έμβλημα του Βατικανό, ενώ στο πρόγραμμα ψυχαγωγίας του περιλαμβάνονται ταινίες και μουσική με θρησκευτικό χαρακτήρα. Το σλόγκαν της εταιρίας, που υπάρχει ακόμη και στα μαξιλάρια των καθισμάτων, είναι «Αναζητώ το πρόσωπό Σου, Κύριε».

Εκτός από τη Λούρδη, το αεροσκάφος του Βατικανό θα προσεγγίσει στο μέλλον και άλλους θρησκευτικούς προορισμούς, ενώ ο αριθμός των επιβατών εκτιμάται πως θα αγγίξει τις 150.000 προσκυνητές τον χρόνο, παρά τον ανταγωνισμό με άλλες εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως την Ryanair.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024