Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδος με κυβερνητικούς παράγοντες
Στόχος τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα

Σύσκεψη στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδος με κυβερνητικούς παράγοντες

Στα μεγάλα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα επικεντρώθηκε η μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Πύργο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρου Σπυρίδωνα με την συμμετοχήτου Γενικού Γραμματέα […]

Στα μεγάλα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα επικεντρώθηκε η μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Πύργο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρου Σπυρίδωνα με την συμμετοχή<...>του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Δήμου Κατσιγιάννη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Φούρλα.

Η σύσκεψη ήταν πολύωρη, ενώ το ενδιαφέρον των κυβερνητικών παραγόντων είναι έκδηλο ως προς τους χρόνους που θα πρέπει να τηρηθούν γι` αυτό και αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα τα πρώτα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει παρεμβάσεις για τον καθαρισμό αυλάκων, τάφρων, ποταμών κ.λπ. όπως και άλλες δασολογικές και τεχνικές εργασίες στην πυρόπληκτη περιοχή. Στο μεταξύ εντοπίστηκαν τα δύσκολα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να ιεραρχηθούν κατά προτεραιότητα για την αποκατάστασή τους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχεια.

Όπως τόνισε ο κ. Σπυρίδων έγινε ιδιαίτερη συζήτηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης των ποταμών και ειδικότερα του Αλφειού, της Νέδας, της Σοχιάς και άλλων παραποτάμων και εξετάσθηκε ο τρόπος των παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική προστασία.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο πρόβλημα είναι ο Αλφειός αφού διέρχεται σχεδόν από ολόκληρη την πυρόπληκτη περιοχή τόσο της Ηλείας όσο και της Αρκαδίας, γεγονός που θα δυσκολέψει σημαντικά την επιχείρηση διευθέτησης και καθαρισμού του. Έτσι αναμένεται να γίνουν περισσότερες παρεμβάσεις ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ζήτησε διαρκή παρακολούθηση και προσοχή.

Στη σύσκεψη κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα, ο αντινομάρχης κ. Ευγένιος Μπαλκάμος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Καλογερόπουλος, ο Διευθυντής Δασών κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος, οι Δασάρχες Πύργου κ. Κορισιάνος, Ολυμπίας κ. Γιακουμής και Αμαλιάδας κ. Πολυχρονόπουλος και ο Διευθυντής της Κτηματικής κ. Νίκος Σιάνης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024